Bakan Kurum, Marmara Denizi'nden 5 Günde 1700 Metreküp Müsilaj Temizlendigini Bildirdi

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Istanbul, Balikesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdag'da 77 bölgede 5 gün boyunca yapilan çalismalarla 1700 metreküp müsilaj temizlendigini belirtti.



Bakan Kurum, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Marmara Denizimizde baslattigimiz müsilaj temizleme seferberligimizde hiz kesmeden yol aliyor ve denizimizi temizleyecek çalismalari hep birlikte hayata geçiriyoruz. Biz sahada çalismalarimizi kararlilikla sürdürüyor, Marmara Denizimizdeki müsilaji temizliyoruz." ifadelerini kullandi.

Bu kapsamda bugün yapilan çalismalara iliskin bilgi veren Kurum, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatlari ve imzasiyla Marmara Denizi Eylem Plani Koordinasyon Kurulu olusturuldugunu hatirlatti.

Bakanlik ekiplerinin, valilikler ve belediyelerle birlikte 7/24 esasiyla çalistiklarini belirten Kurum, sunlari kaydetti:

"Istanbul, Balikesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdag'da 77 bölgede 5 gün boyunca yaptigimiz çalismalarla 1700 metreküp müsilaj temizledik. Toplanan müsilajlar Bakanligimiz tarafindan izin verilmis, özel geçirimsizlige ve nitelige sahip düzenli depolama alanlarina götürülerek bertaraf edildi. Marmara Denizi ve kiyilarindaki çalismalarimizi 1000 personel, 22 tekne ve çok sayida karadan temizleme ekipmaniyla sürdürüyoruz. 7 ilde toplam 944 denetim gerçeklestirdik. Farkli noktalardan 259 numune aldik. Denetimlerimiz neticesinde 54 tesise 6,8 milyon lira idari para cezasi uygulandi. Denetimlerimiz ve aldigimiz numuneleri çevre laboratuvarlarimizda incelemeye devam ediyoruz."

Kaynak: AA