Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Hazirani Çevre Ayi Olarak Kutluyor

Toyota Türkiye Otomotiv Sanayi A.S. Kidemli Genel Müdür Yardimcisi Necdet Sentürk: 'Çevreyi korumak en öncelikli çalismamiz olmali. Bu konuda sorumluluk sahibi herkesin emek sarf etmesi gerekiyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, otomotiv üretim teknolojisinde çevre açisindan gerekli olan ve dünyadaki en modern teknolojileri uyguluyor. Yenilenebilir enerji kullaniyoruz'

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, gerçeklestirdigi üretim ve ihracat rakamlariyla ülke ekonomisine katma deger saglamaya devam ederken bir yandan da çevre konusunda attigi adimlar ve sürdürülebilirlik konusunda verdigi önem ile ön plana çikiyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye haziran ayini çevre ayi olarak kutluyor. Dünyadaki tüm Toyota fabrikalarinda 1973 yilindan beri çevre ayi kutlaniyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çevre tutkusunu tesvik etmeye yönelik çalismalarinin yani sira, çevre ayi boyunca gerçeklestirdigi aktiviteler ile birlikte çevre bilincini de artirilmasini amaçliyor. Bu kapsamda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasi (SATSO), Sakarya Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Sakarya Il Emniyet Müdürlügü, Sakarya Il Milli Egitim Müdürlügü ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafindan desteklenen Dünya Çevre Günü Temali Ilkokullar Arasi Resim Yarismasi Ödül Töreni'ni gerçeklestirildi.

SATSO'da düzenlenen ödül töreninde Toyota Türkiye Otomotiv Sanayi A.S. Kidemli Genel Müdür Yardimcisi Necdet Sentürk sunlari kaydetti:

"Cennet gibi diyebilecegimiz bir memleketimiz, sehrimiz var. Hepimiz çocuklugumuzda bu ortamlarda büyüdük ve bunlardan yararlandik. Bizden önceki nesle sükran borçluyuz. Asil önemli olan bunu sürdürmektir, çünkü endüstrilesiyoruz, gelisiyoruz. Çevre ile iliskimiz çok daha kompleks hale geliyor. Çevreyi korumak en öncelikli çalismamiz olmali. Bu konuda sorumluluk sahibi herkesin emek sarf etmesi gerekiyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, otomotiv üretim teknolojisinde çevre açisindan gerekli olan ve dünyadaki en modern teknolojileri uyguluyor. Yenilenebilir enerji kullaniyoruz. Otomotiv üretimi kendi basina ciddi bir su kullanirken biz, su kullanimini minimalize etmeye çalisiyoruz. Suyu asamali olarak tekrar kullanabilecek duruma getiriyoruz. Fabrikadaki atiklari ayristiriyoruz. Bu anlamda çocuklarimizin da egitiminde bu konunun öncelikli hale geliyor olmasi ve resimlerine güzel yansimasi çok gurur verici. Insallah onlar bu çevreyi bizlerden daha iyi koruyacaklar ve bu cennet ülkeyi gelecege tasiyacaklar."
Kaynak: AA