Prof. Dr. Kiliç, Bulgaristan Milli Yüksek Islam Surasi Ve Bas Müftü Seçimlerine Davetli Olarak Katildi

Trakya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dekani ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Kiliç, Bulgaristan Milli Yüksek Islam Surasi ve Bas müftü seçimlerine davetli olarak katildi.

Prof. Dr. Kiliç, Bulgaristan Milli Yüksek Islam Surasi Ve Bas Müftü Seçimlerine Davetli Olarak Katildi
Bulgaristan’da yasayan Müslüman toplumun dinî temsilcileri Yüksek Islam Surasi Baskani ve Basmüftü seçimleri, 29 Mayis 2021’de Sofya’da gerçeklestirildi.

Basmüftülüge Dr. Haci Mustafa Alis, Yüksek Islam Surasi baskanligina da Vedat Ahmed’in tekrar seçildigi toplantida Trakya Üniversitesini Prof. Dr. Cevdet Kiliç temsil etti.

Türkiye Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Türkiye Diyanet Isleri Baskanligi temsilcileri ve bölge müftülerinin de yer aldigi toplantida Prof. Dr. Cevdet Kiliç, Bulgaristan Müslüman toplumunun önde gelen isimleri ile görüsmelerde bulundu. Seçimlerin ardindan Egitim Atasesi Senol Genç ve Dinî Atase Mehmet Genç ile bir araya gelen Prof. Dr. Cevdet Kiliç, egitim ve saglik alaninda gerçeklesmesi düsünülen is birligi alternatiflerini masaya yatirdi.

Trakya Üniversitesinin Bulgaristan özelinde Balkanlarda önemli bir etki gücü oldugunu ifade eden Ilahiyat Fakültesi Dekani ve Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kiliç, “Bulgaristan Müslüman toplumunu bir araya getiren seçimlerde birçok önemli isimle bir araya gelerek Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’nun selamlarini ilettik. Soydas ve dindaslarimizla ülkemizi ve üniversitemizi daha da yakinlastiracak, bizleri ileriye tasiyacak fikirleri degerlendirme firsati bulduk. Balkanlar misyon ve vizyonumuz çerçevesinde çalismaya ve gayret göstermeye devam edecegiz” dedi.

Bulgaristan temaslarinin son bölümünde Sofya Islam Enstitüsü Rektör Yardimcisi Doç. Dr. Abdullah Trabzon ile bir araya gelen Prof. Dr. Cevdet Kiliç, Trakya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ile Sofya Islam Enstitüsünün müfredat birligi ve çift diploma gibi önemli is birligi konularini görüstü.
Kaynak: İHA