MEB'den Lise Ögrencileri Için Tüm Sinif Seviyelerinde Beceri Temelli Etkinlik Kitap Seti

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer: '12. sinif ögrencilerimizi beceri temelli etkinliklerle desteklemeyi amaçlayan 900 etkinlik içeren beceri temelli etkinlikler kitap setini bugün paylastik. Ayni setin 9, 10 ve 11. siniflar için olan kitaplarini daha önce yayimlamistik' 'MEB Ortaögretim Genel Müdürlügünün 'ogmmateryal.eba.gov.tr' adresindeki sayfasindan beceri temelli etkinlikler kitap setine erisilebiliyor'

SEFA SAHIN - Milli Egitim Bakanligi (MEB), 12. sinif ögrencilerine yönelik 9 dersten beceri temelli 900 etkinligin yer aldigi kitap seti hazirladi.

MEB, Kovid-19 salgini sürecinin basindan bu yana her kademedeki ögrencilere verdigi özel kaynak destekleriyle ögrenme kayiplarinin en aza indirilebilmesini amaçliyor.

Bu kapsamda lise ögrencilerine yönelik, bilgi edinmenin yani sira bilgiyi beceriye dönüstürmelerini saglamak amaciyla beceri temelli etkinlik kitaplari yayimlamaya devam eden Bakanlik, daha önce 9, 10 ve 11. siniflar için hazirladigi etkinlik kitap seti serisini bu kez 12. siniflar için yayimladi.

Derslerin ögretim programlarinin kazanimlari esas alinarak hazirlanan beceri temelli etkinlik kitaplari, cografya, matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyati, T.C. inkilap tarihi ve Atatürkçülük ile Ingilizce derslerini kapsiyor.

Ögrencilerin, etkinliklere eklenen kare kodlar araciligiyla ilgili ders kitabinda kazanimlarin islendigi sayfalara ulasmalari da saglaniyor.

- "Bakanligin tüm birimleri sürekli ilave destek kaynaklari olusturuyor"

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, konuya iliskin AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 salgini nedeniyle ögrencilerde olusabilecek ögrenme kayiplarini en aza indirebilmek için Bakanligin tüm birimlerinin sürekli ilave destek kaynaklari olusturdugunu belirtti.

Bu kapsamda MEB Ortaögretim Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan çok sayida destek paketini daha önce paylastiklarina isaret eden Özer, sunlari kaydetti:

"Simdi bunlara bir yenisini ekliyoruz. 12. sinif ögrencilerimizi beceri temelli etkinliklerle desteklemeyi amaçlayan 900 etkinlik içeren beceri temelli etkinlikler kitap setini bugün paylastik. Ayni setin 9, 10 ve 11. siniflar için olan kitaplarini daha önce yayimlamistik. Böylece ortaögretimde tüm sinif seviyelerinde beceri temelli etkinlikler kitap serisini tamamlamis bulunuyoruz. MEB Ortaögretim Genel Müdürlügünün 'ogmmateryal.eba.gov.tr' adresindeki sayfasindan beceri temelli etkinlikler kitap setine erisilebiliyor. Sürece büyük emek veren Ortaögretim Genel Müdürü Cengiz Mete ve çalisma arkadaslarina tesekkür ediyorum."
Kaynak: AA