FETÖ'nün Hücre Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi 9 Gözalti

Fetullahçi Terör Örgütü’ne yönelik düzenlene operasyonda, örgüt üyelerinin saklandiklari hücre evlerinde 7 süpheli yüklü miktarda paralarla yakalandi. Ayrica ayni hücre evlerinde aranmalari bulunmayan ancak terör örgütü ile baglantili olduklari tespit edilen 2 süpheli de gözaltina alindi.

FETÖ'nün Hücre Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi 9 Gözalti
Edinilen bilgilere göre; Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen FETÖ/PDY’ye yönelik sorusturmasi kapsaminda, bu sabah harekete geçen Istanbul Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, örgütün vermis oldugu talimat dogrultusunda FETÖ’ye ait hücre evlerinde barindiklari ve güncel örgütsel faaliyetlerine bu evlerden devam ettikleri belirlenen 9 süpheliyi belirledi.

Farkli sorusturmalar kapsaminda haklarinda aranma karari bulunan ve örgüt üyeleri arasinda ‘gaybubet’ koduyla adlandirilan hücre evlerine yapilan baskinlarda, 9 kisiden 7’si yakalanarak gözaltina alindi. Es zamanli operasyonda 10 hücre evi ve 1 is yerinde yapilan aramalarda 394 bin 745 TL, 25 bin 995 dolar, 11 bin 800 avro para ve 1 adet ’F’ serisi 1 dolar para ile örgütün Pensilvanya’da bulunan elebasina ait yasakli kitaplar, örgüte ait yayin organi tarafindan dagitilan örgüt elebasina ait “sohbet kasetleri”, bin 500 lira degerinde market hediye karti ve çok sayida dijital materyal ele geçirildi.

Ayrica operasyon sirasinda süpheli sahislar ile ayni evde oldugu görülen, aranmalari bulunmayan ancak terör örgütü ile baglantili olduklari tespit edilen 2 süpheli sahis daha yakalanarak gözaltina alindi.

Hücre evlerinde yakalanan toplam 9 süpheli, gözaltina alindi. Zanlilar, ifadeleri alinmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Zanlilarin emniyetteki islemleri sürüyor.
Kaynak: İHA