ANFAS'i Ele Geçiriyor Söylentileri Sebebiyle Hisselerini Yari Fiyatina Satisa Çikardi

ANFAS Yönetim Kurulu Baskani Ali Bidi, aldigi hisselerde ANFAS’i ele geçirdigine iliskin söylentilerden rahatsiz oldugunu belirterek, hisseleri yari fiyatina satiya çikardigini açikladi.

ANFAS'i Ele Geçiriyor Söylentileri Sebebiyle Hisselerini Yari Fiyatina Satisa Çikardi
25 yil önce ANFAS’a küçük bir hisse alarak ortak oldugunu ve fuarcilik konusunda Almanya’yi örnek alarak yatirim yaptigini belirten Bidi, 70 ortakli bir kurulus ANFAS’in hisselerini alarak ANFAS’i ele geçiriyor söylentilerinden rahatsizlik duydugunu söyledi.

Ali Bidi, “Benim burada ekonomik olarak canlandirmam ve ziyaretçi getirmem hepimizin faydasina. Benim otelim yok, lokantam yok, taksi sirketim yok, olsa hepsini kendime çalissam haklilar. Burada alani kiraya veriyoruz. Ben is adamiyim adil ve ahlakli sekilde ticaret yapiyorum. Aile olarak yüzde 55 hissemiz var. Hisseleri, aldigim fiyatin yüzde 50 indirimli satiyorum. Antalya’dan is adamlarina sesleniyorum, gelsinler burada parasi olan yatirim yapsin. Bu bir firsattir. ANFAS su anda satisa hazir” dedi.

Pandemiden önce ANFAS’ta 20 bin metrekare kapali alani, 40 bin metrekareye çikardiklarini dile getiren ANFAS Yönetim Kurulu Baskani Ali Bidi, “Yatirim yaptik. Tabi bu arada ciddi borçlandik. 6 milyona yakin Euro kredisi çektik. Isler iyi gidiyordu. Güzel baglantilarimiz oldu. Özellikle bizim kendi yaptigimiz Otel Ekipmanlari ve Gida Fuari 2019 Ocak ayinda pik yapti. Inanilmaz bir arz, talep vardi. 40 bin metrekare kapali alani doldurduk. 2020 yilinin da satislarini fuar kapanmadan biz kapatmistik. Pandemi araya girince 2020 fuarimiz gerçeklesmedi. 2021 yilindayiz yine fuar yok. Ödeme sikintisina düstük. Bu pandemi sadece bizi degil, herkesi etkiledi. Dünyayi etkiledi” seklinde konustu.



“Asilamayla birlikte insanlar rahatlayacak”

Pandemi döneminde yasanan ekonomik zararlari, fuarlar olmazsa altindan kalkma sanslarinin olmadigini kaydeden Ali Bidi, “Kalkinma Bankasi aldigimiz krediyi uzun vadeye yayacak. Dilekçe yazdik ana faizi ödeyelim, ana parayi öteleyin dedik. Yilbasina kadar vade istedik. Ümit ediyoruz ki yilbasina kadar iki-üç fuar yapalim yada bu alani kiraya verelim. Growtech Fuarini geçen yil yapamadilar. Onlar bize ciddi ödeme yapiyorlardi. Neredeyse yillik ödememizin yarisina yakinini karsiliyordu. Bu sene onlardan avans aldik. Kasim ayinda yapacaklari fuarla borcumuzu kapatacagiz. Önümüzdeki yillar fuarlarin ivme kazanacagi bir yil olacak düsüncesindeyiz. Asilamayla birlikte insanlar rahatlayacak” dedi.



“Bu sene Dosso Dossi organizasyonuna yüzde 50 daha fazla katilim saglanacak”

15-20 Haziran arasinda Dosso Dossi organizasyonunun yapilacagini kaydeden Ali Bidi, “Rusya ve Ukrayna’dan alim heyeti geliyor. Özelikle Laleli esnafi ve hazir giyim sektörüne sicak giyim satisi yapiliyor. Geçen yildan yüzde 50 oraninda bu yil daha fazla katilim saglanacak. 70’e yakin firma katilacak” seklinde konustu.



“Pandemi, ANFAS’in degerini esnafa bir kere daha göstermis oldu”

ANFAS’in, Antalya’ya ekonomik desteginin büyük olduguna da deginen Ali Bidi, “Antalyayi görmeyen fuar sayesinde görüyor. Turizme katkisi oldugu gibi esnafa da katkisi oluyor. Örnek veriyorum biz burada 100 TL kazanirsak, bunun 15 TL’si ANFAS’a, 85 TL’si esnafa kaliyor. Fuarlarda ihracat baglantilari yapiliyor. Her seyde bir hayir vardir. Pandemi, ANFAS’in degerini esnafa bir kere daha göstermis oldu” dedi.

Kaynak: İHA