AK Parti'li Nasir Ve Sürekli, Izmir'deki Depremzedelerle Bir Araya Geldi

AK Parti Izmir Milletvekili Necip Nasir ile AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Izmir Depremzedeleri Dayanisma Derneginin (IZDEDA) düzenledigi etkinlikte depremzedelerin sorunlarini dinledi.

Necip Nasir ve Kerem Ali Sürekli, Bayrakli ilçesine bagli Manavkuyu Mahallesi'ndeki IZDEDA binasinin önünde, depremzedelere hitap etti.

Nasir, yillardir en büyük hedefinin Izmir'de kentsel dönüsümün gerçeklestirilmesi oldugunu aktararak, 30 Ekim depreminden 4 ay önce de TBMM'de "Izmir'in deprem gerçegi" baslikli bir konusma yaptigini belirtti.

Bu konusmanin ardindan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile toplanti yaptiklarini, kentteki fay hatlarina ve tehlikeye dikkati çektiklerini aktaran Nasir, "Sayin Bakanimiz bir kentsel dönüsüm stratejik eylem plani hazirlayalim diye talimat vermisti. Ne yazik ki sonrasinda depremi yasadik. " ifadelerini kullandi.

Nasir, Izmir'e ait Kentsel Dönüsüm Daire Baskanligi kurulacagini ve bu baskanligin depremzedelerin sorularina cevap vererek teknik destegi sunacagini söyledi.

Kerem Ali Sürekli ise Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ve Çevre ve Sehircilik Bakanliginin süreci yakindan takip ettigini vurguladi.

Necip Nasir ve Kerem Ali Sürekli, depremzedelerin taleplerini içeren dilekçeleri, Cumhurbaskani Erdogan'a iletmek üzere Dernek Baskani Haydar Özkan'dan aldi.

Kaynak: AA