(ÖZEL) Zeytinburnu'nda Kentsel Dönüsüm Açiklamasi Projeler 85 Bin Metrekarelik Alani Kapsiyor

Zeytinburnu’ndaki Telsiz, Çirpici, Arnavut, Bestelsiz Mahallelerinde ve IETT Bloklari ile Rezerv Konut’ta devam eden ve baslayacak olan kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda önemli açiklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Zeytinburnu’nda 85 bin metrekarelik alanda, bin 600 konut, 100’e yakin isyeri dönüsümünü gerçeklestirmis olacagiz” dedi.

(ÖZEL) Zeytinburnu'nda Kentsel Dönüsüm Açiklamasi Projeler 85 Bin Metrekarelik Alani Kapsiyor


Zeytinburnu’nda baslanan ve baslanacak olan kentsel dönüsüm projeleri kapsaminda, ilçede 85 bin metrekarelik alanda, bin 600 konutun ve 100’e yakin isyerinin dönüsümü tamamlanmis olacak. Projelerin isleyisi hakkinda bilgi veren Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, Arnavut Mahallesi kentsel dönüsüm projesinde 327 konut, 100 ticari bölümün bulundugunu ve TOKI araciligi ile 432 konut yapilacagini söyledi.

Öte yandan diger projelerden de bahseden Arisoy, Bestelsiz Mahallesi kentsel dönüsüm projesi kapsaminda 160 konut 55 is yerinin insaatinin devam ettigini, Telsiz Mahallesi’nde 281 konut ve 97 is yerini kapsayan projenin ihalesinin yapildigini, Çirpici Mahallesi’nde, 288 konut ve 4 isyerini kapsayan projenin insaatinin yakin zamanda baslayacagini, IETT bloklarinda, 10 blokta 252 daire bulundugunu ve alanda planlama çalismalarinin tamamlandigini ve son olarak da Rezerv Konut’ta 286 dairenin insaatinin devam ettigini belirtti.



“160 konut 55 isyeri olarak suanda insaati yükseliyor”

Yürütülen kentsel dönüsüm projeleri hakkinda açiklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Ilk baslatilan proje 2017 yilinda Kuran Sitesi’nin yikilmasi sonucunda ortaya çikan kentsel dönüsüm alaniydi. Burasi 160 konut, 55 isyeri olarak suanda insaati yükseliyor. Ikincisi yine Zeytinburnu Belediyesi tarafindan baslatilan Telsiz Mahallesi’nde, Yedikule Gögüs Hastaliklari Hastanesi’nin hemen karsisindaki kentsel dönüsüm bölgesi, burada da 2017 yilinin sonunda riskli yapi islemleri yapilmisti. Burasi ile ilgili de yaklasik 300 konutluk projeyi TOKI ihale etti, sözlesmesi imzalandi. Bugünlerde de orada insaat basliyor. Bir diger uygulamamiz Çirpici Mahallesi’nde özel sektör tarafindan 2016 yilinda baslamis bir uygulama vardi. Biz basladigimizda buradaki bütün süreçler durmustu ve santiye tamamen kapanmisti. Biz yeniden hak sahipleri ile özel sektör arasinda arabuluculuk yaptik ve projeyi sürdürülebilir bir hale getirdik. Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin onayi ile de imar planini yürürlüge soktuk. Orada da özel sektör bugünlerde yeniden insaata baslayacak. Bir digeri ise 20 yildir Zeytinburnu’nda kangren olan bir yer vardi, IETT bloklari, Arnavut Mahallesi’nin üstünde bulunan bir bölge. Buranin da plan sorununu çözdük. Hak sahipleri ile özel sektör arasinda uzlasma saglandi. Suan yikim süreçleri devam ediyor. Orada da yikimlar tamamlandiktan sonra proje onayiyla özel sektör tarafindan insaata baslanacak” diye konustu.



“286 konut suanda insaat asamasinda”

Projeler ile ilgili detayli bilgi veren Arisoy, “Bir digeri de askeri lojmanlarin tahliyesiyle elde edilen alanin bir kismina Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Rezerv Konut üretti. Burada 286 konut suanda insaat asamasinda. Çevre ve Sehircilik Bakanligi burayi Zeytinburnu’nda seçtigi baska bir yeri dönüstürmek üzere kullanacak. Simdi içinde bulundugumuz Arnavut Mahallesi kentsel dönüsümü ile birlikte yaklasik bin 600 civarinda konutun özel sektör ve kamu eli ile dönüsümünü suanda anlattigim süreçlerle yürüyor. Bu saydiklarim Bestelsiz, Telsiz, Çirpici, Arnavut Mahalleleri ve IETT Bloklari ile Rezerv Konut ile birlikte Zeytinburnu’nda 85 bin metrekarelik alanda, bin 600 konut, 100’e yakin isyeri dönüsümünü gerçeklestirmis olacagiz. Bizim yola çikarken hemserilerimize sözümüz, bu aslinda AK Parti’nin yerel yönetim manifestosundaki sözüydü. Biz bütün projelerimizi hak sahiplerinin riza ve muvafakatini arayacagimizi söylemistik. Tamaminda bizim Çevre ve Sehircilik Bakanligi veya TOKI ile yürüttügümüz tüm projelerde riza ve mutabakatin sekil sarti olan 3’te 2 çogunlugu mutlaka ariyoruz. Su anda da Arnavut Mahallesi’nde yaptigimiz is aslinda bu projenin hak sahiplerinin büyük bir kismi tarafindan kabul edilmis olmasi. Dolayisiyla oturuyoruz bu projeye çalisiyoruz. Hak sahiplerine anlatiyoruz. Sonra noter üzerinden ya da sözlesme üzerinden 3’te 2 çogunlugu buldugumuzda projenin geri kalanini devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Arnavut Mahallesi bizim dönemimizde baslayan bir kentsel dönüsüm uygulamasi olacak”

Arnavut Mahallesi’nde gerçeklestirilecek olan kentsel dönüsüm projesini anlatan Arisoy, “Arnavut Mahallesi’nde suanda 327 konut 100 ticari bölüm var. Buranin dönüsümünü saglamak üzere TOKI bir proje çalisti. Suanda bu projeyi hak sahipleri ile teker teker randevu vererek her birine ayri ayri anlatiyoruz. Bu birinci tur görüsmemiz olacak. Sonra biraz önce bahsettigim riza ve muvafakat sartini aramak üzere hak sahiplerinde 3’te 2 çogunlugu arayacagiz. 3’te 2 çogunluk çiktiktan sonra hizla projeyi ihale edip insallah 327 konuta karsilik, 432 konutluk bir kentsel dönüsüm projesini hazirlayacagiz. Suanda hak sahipleri yerinde oturuyorlar ama burada riskli yapi süreci basladiktan sonra bir taraftan kira yardimi alirken, bir taraftan da buradaki projeyi hizla tamamlayip güle oynaya buradaki hak sahiplerine, depreme dayanikli konutlarini teslim etmek istiyoruz. Bu bizim dönemimizde baslayan bir kentsel dönüsüm uygulamasi olacak. Buradan bütün hemserilerimizin bu projeye destek vermesini diliyoruz. Bizim hemserilerimiz zaten bütün projelerimize tereddütsüz destek verdi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA