(ÖZEL) Kirmizi Isik Ihlali Yapan Aracin Çarptigi Kurye Yasam Savasi Veriyor

Eskisehir’de günün son siparisini teslim adresine götürürken otomobilin çarptigi kurye hastanede yasam savasi veriyor.

(ÖZEL) Kirmizi Isik Ihlali Yapan Aracin Çarptigi Kurye Yasam Savasi Veriyor
Sokaga çikma kisitlamasi uygulandigi saatler içerisinde yer alan 23.45 siralarinda, günün son siparisini teslim etmek için bir adrese giden 47 yasindaki kurye Cüneyt Okur’a, M.K isimli sürücü tarafindan kullanilan otomobil çarpti. Iddiaya göre kirmizi isikta geçen sürücünün çarpmasi sonrasinda agir yaralanan Okur, olay yerine gelen 112 Acil Saglik ekipleri tarafindan Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Hayati tehlikesi bulunan kuryenin tedavisi sürüyor, aile ise perisan. Sokaga çikma kisitlamasinin olmasina ragmen bu sekilde bir kazanin meydana gelmesine tepkili olan aile, kazaya karisan otomobil sürücüsünün gerekli cezalari almasini istiyor.

“Türk adaletine güveniyoruz”

Kazada agir yaralanan sürücü Cüneyt Okur’un kardesi Mehmet Okur, kardesinin uzun saatler yogun bakimda kaldigini belirterek, “Kardesimin beyin kanamasi, kaburgalarinda ve ayaginda kiriklar oldugu söylendi. Kardesim günde 8-10 saat çalisiyordu. 3 çocugu var. Motor çok kötü durumda, zaten fotograflari da var, iskeleti dahi gitmis. Türk adaletine güveniyoruz elbette bir sekilde kim suçluysa cezasini çekecek. Araç sürücüleri dikkatli olmali, motorlu kuryelere saygi göstermiyorlar, onlarin durmasini bekliyorlar ama onlar da ekmeginin derdinde” ifadelerini kullandi.

“Vücudunda kiriklar var, mide kanamasi riski var”

Es Motokurye Grubu Baskani Yunus Emre Yuvacik, “Cüneyt abimizin durumunu net olarak bilmiyoruz, çünkü doktorlar bize net bir bilgi vermiyor. Beyin kanamasi oldugunu, kaburgalarinin kirildigini ve sol bacaginin kirik oldugunu biliyoruz. Mide kanamasi riski var deniyor. 40 saati doldurdu. 72 saat sonucunda kesin bir bilgi alacagiz. Kaza saat 12 sularinda eve gitmeden önce son siparisini teslim ederken gerçeklesiyor. Sivrihisar caddesinde. Karsi taraf kirmizi isikta geçip kirmizi isikta bekleyen abimize çarpiyor” diyerek olayi anlatti.

Meslektaslarina ve otomobil sürücülerine seslenen Yuvacik, “Motorlu kurye arkadaslarim kesinlikle ekipman takmanizi istiyorum. Kaskinizin özellikle klipsini takmanizi istiyorum. Biz bir aileyiz, kocaman bir aileyiz. Türkiye’nin her yerinden sesimizi duyuruyoruz. Bu ilk degil son da olmayacak. Sadece istiyoruz ki karsi seritten gelen motorcunun üzerine sürmek yerine yol vermenizi istiyoruz çok bir sey degil” diye konustu.



“Kirmizi isik ihlali oldugu için resmen cana kast edildi”

Eskisehir Jet Kurye Motosikletli Kuryeler Dernegi Baskani Onur Kocaoglu, Cüneyt Okur’a çarpan M. K. Isimli sürücünün kirmizi isikta geçmesinden dolayi olayi bir kaza degil cana kast etme olarak tanimladi. Kocaoglu, söyle söyledi:

“5 Haziran’i 6 Haziran’a baglayan gece saat 12 sularinda Sivrihisar caddesi üzerinde kirmizi isik ihlali yapan bir sürücü, sokaga çikma yasagi kisitlamasinda bir kurye kardesimizin canina kast etmistir. Su anda kuryenin durumu agir. Kurye 47 yasinda gecenin bir vakti ekmegini kazanan bir abimiz, üç çocugu var evli. Yillardir bu isi yapan tecrübeli bir abimiz. Insallah kurtulur. Pandemi sürecinde 256 tane kurye kardesimizi kaybettik. Normal kaza herkesin basina gelebilir ama burada kirmizi isik ihlali var. Herkes gecenin bir vakti diye kirmizi isikta geçerse her yer kaza olur. Kurye arkadasimiz zaten ful ekipmanli, kaski takili, ekipmani üstünde bu tarzda bir kazada bu kadar hasar alabiliyorsa kazanin boyutunu siz düsünün. Bazen ekipman da kurtaramayabiliyor, çünkü karsi taraf çok hatali, asiri süratli.”
Kaynak: İHA