Kütahya'da Anaokulu Ögrencilerinden 'Degisir Dönüsür Yeserir' Projesi

Kütahya'da bir anaokulunun ögrencileri, gerçeklestirdikleri projeyle bitkilerin tohumdan meyveye yasam döngüsü, sürdürülebilirlik ve geri dönüsüm bilgi ve beceri edindi.

Akkent Mahallesi'ndeki TOKI Anaokulunda görevli ögretmen Kübra Çelik, yaptigi açiklamada, günümüzde çocuklarin tablet, telefon, televizyon üçgeninde sikistigini, bazi çocuklarin meyve sebzenin manavda yetistigini düsündügü, çocuklarin dogayi, bitkilerin büyümesini, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik bilgi ve becerilerini kazanmasi amaciyla "Degisir dönüsür yeserir" projesini baslattiklarini bildirdi.

Projede farkli sehirlerden 8 ögretmen ve 100 ögrencinin görev aldigini belirten Çelik, sunlari kaydetti:

"Proje ile saglikli beslenme, ata tohumu, GDO'lu tohum konularini isledik. Çocuklarin evlerinden getirdikleri tohumlarla tohum sergisi açtik ve bu tohumlari çocuklarla filizlendirdik. Proje ortaklarimiz ile tohum ve fidan degisimi yaparak farkli yörelere ait tohumlari, fidanlari ögrendik. Okullarimizda kompost kutulari hazirlayarak geri dönüsüm konusunda yaparak yasayarak ögrenme gerçeklestirdik. Kompost kutumuzda elde ettigimiz kompost ile okul bahçemizin topragini zenginlestirdik ve fidanlarimizi diktik."

Çelik, projenin ögrencilere bilgi ve becerilerinin artmasina da büyük katki saglandigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA