Haber Arşivi

Türkiye'nin ilk cep uydusu martta yolcu!

40 kişilik ekip tarafından tasarlanan Türkiye'nin en küçük cep uydusunun uzaya fırlatılma tarihi ertelendi. Mart ayında SpaceX Falcon roketi ile uzaya fırlatılması planlanan cep uydusunun uzayda 1 yıl görev yapması ve 525 kilometre alçak dünya yörüngesinde 4 yıl 8 ay boyunca uzayda kaldıktan sonra da atmosferde yanarak yok olması bekleniyor.

1 Şubat 2021 Pazartesi   11:21:39

CHP’den 2 farklı açıklama: Boğaziçi’ndeki rezilliğe önce tepki sonra destek

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilip üzerine LGBT paçavrası yerleştirilmesine ilişkin CHP’den önce tepki sonra destek geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İnsanlığın mukaddes değerlerine yönelik hiçbir saldırıyı ve aşağılamayı kabul edemeyiz" derken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "Boğaziçi direnişinde günlerce terör örgütü bulamayanlar, çareyi bir cinsel yönelimi ‘sapkın’ ve ‘suçlu’ göstermekte buldu" ifadelerini kullandı.

1 Şubat 2021 Pazartesi   11:13:48

Sözcü'nün 'Kardak’ta 25. yıl gerginliği!' haberi yalan çıktı!

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kardak Kayalıkları bölgesinde iki ülke Sahil Güvenlik Botları arasında olumsuz herhangi bir olay yaşanmadığını duyurdu. Sözcü'nün haberiyle ilgili olarak İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da sosyal medya hesabı üzerinden, "Bu haber tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir olay olmamıştır. Haberi yapan gazeteciyi geçmişte de defalarca yalanladık ama alışkanlığı maalesef devam ediyor" ifadelerini kullanarak, haberi yapan gazeteciyi geçmişte defalarca yalanladıklarını bildirdi.

1 Şubat 2021 Pazartesi   11:11:29

Saadet Partisi'nden HDP ile görüşme açıklaması!

HDP ile bugün bir araya gelecek Saadet Partisi, iki partinin görüşmesinde sakınca olmadığını belirterek "Biz HDP ile düşman değiliz" açıklamasını yaptı.

1 Şubat 2021 Pazartesi   11:09:42

Bakan Karaismailoğlu duyurdu: Yıl sonunda açılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattını yıl sonunda açmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

1 Şubat 2021 Pazartesi   11:03:26

Dışişleri'nden Myanmar açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı: "(Myanmar'daki darbe) Derin endişeyle karşılıyor, şiddetle kınıyoruz. Türkiye her türlü darbeye ve askeri müdahaleye karşıdır"

1 Şubat 2021 Pazartesi   10:18:49

Ege'de deprem!

Ege Denizi'nde art arda 4 şiddetli deprem meydana geldi. Depremlerin ilki sabah 08.20'de 4.1 olarak gerçekleşti. Depremden yaklaşık 25 dakika sonra saat 08.46'da İzmir Karaburun merkezli 5.1 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. İzmirliler büyük korku ve panik yaşarken, 08.47'de 4.8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha oldu. Son deprem ise 09.00'da 4.7 olarak gerçekleşti. İşte beşik gibi sallanan İzmir'den son dakika gelişmeleri...

1 Şubat 2021 Pazartesi   09:39:58

Valilikten Boğaziçi açıklaması!

İstanbul Valiliği'nden yapılan duyuruda, 1 ay boyunca Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde, toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılması yasaklandı.

1 Şubat 2021 Pazartesi   09:25:00

Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in istifasına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Atatürklü HDP yanıtı

CHP’nin HDP ile iş birliğini mektup yoluyla eleştiren ve yanıt alamayn Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel geçtiğimiz günlerde istifa ettiklerini açıklamışlardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konunun üzerinden günler geçtikten sonra bir tuhaf açıklama yaptı. Atatürkçü çizgiden uzaklaşmasını gerekçe göstererek istifa eden 3 vekile Kılıçdaroğlu, Atatürk'ten örnek verdi.

1 Şubat 2021 Pazartesi   09:16:56

Yerli koronavirüs aşısı virüsün karşısına dublör çıkaracak

Yerli koronavirüs aşısında dünyanın dikkatini çeken bir son dakika haberi daha geldi. TÜBİTAK bünyesinde kurulan Covid-19 Türkiye Platformu’nda 49 kuruluştan 436 araştırmacı 17 aşı ve ilaç projesi için gece gündüz demeden çalışıyor. Aşı projelerinin ortak özelliği Kovid-19’u yüksek etkiyle önleyerek kişiye uzun süreli bağışıklık kazandırabilmek. İşte tıp dünyasında dikkat çeken ve yurt dışında üretilenlerden farklı bir yöntemle oluşturulan yerli koronavirüs aşısına dair son dakika gelişmeleri

1 Şubat 2021 Pazartesi   09:12:32

Adil Öksüz'ün yeğeni telefona takıldı! Bana kızdı

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı ve 15 temmuz alçak darbe girişiminin sivil yöneticisi olan Adil Öksüz’ün yeğeni emekli Binbaşı Halil Öksüz itirafçı oldu ve şunları söyledi "İstifa ettiğimi söylediğimde (Adil Öksüz) bana kızarak sitem etti. Vefasız olduğumu söyledi"

1 Şubat 2021 Pazartesi   09:10:42

Başkan Erdoğan yeni kararlar için kabineyi topluyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesini topluyor. Gözler kabinede alınacak son dakika kararlarına çevrilirken Bakanlar Kurulu'nun önünde yine birinci gündem maddesi olarak koronavirüs var. Özellikle eğitim ve restoranlarla ilgili neticenin merakla beklendiği ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu'nda koronavirüs tedbirlerlerinin nasıl devam edeceği belirlenecek. Normalleşme beklenirken mutasyonlu virüsle birlikte vaka sayılarının yeniden yükselme sinyalleri vermesi hem iş yerlerini açmayı bekleyenlerin ümidini kırarken okulların açılması ve yüz yüze eğitime geçilmesini bekleyen eğitim camiasını da karamsarlığa itti. İşte Koronavirüs tehdidi gölgesinde gerçekleşecek yeni kabine toplantısı ve gündem maddeleri

1 Şubat 2021 Pazartesi   09:02:29

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığa tepki gösteren öğrencilerin fişlendiği ortaya çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığa sosyal medya üzerinden tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, içerisinde 15 bin Boğaziçi Üniversitesi mensubunun yer aldığı bir sosyal medya sitesindeki grup üzerinden liste tutularak isim isim fişlendiği ortaya çıktı. Yapılan fişleme listelerinde adım adım takip edilen Boğaziçi'li öğrencilerin yanına "bulundu" "BİSAK rtledi" şeklinde not bırakarak fişleme yapan grup değişik renklerle bu listeyi güncellediği iddia edildi.

1 Şubat 2021 Pazartesi   00:01:02

 1  2  ...  1552  1553