Türkiye'de Egitim Alaninda Faaliyet Gösteren Maya Vakfina Katar'dan Ödül

Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, Travmaya Duyarli Okul Programi ile 'Egitim Için Dünya Yenilik Zirvesi'nde ödüle layik görülen Maya Vakfinin Kurucu Baskani Esra Özsüer'i kabul etti.

Türkiye'de çocuklarin egitimi alaninda faaliyet gösteren Maya Vakfi, Travmaya Duyarli Okul Programi ile Katar'in baskenti Doha'da "Egitim Için Dünya Yenilik Zirvesi - WISE 2021"de ödüle layik görüldü.

Maya Vakfinin psikolojik travmanin ögrenme üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldirmaya yönelik gelistirdigi program, Doha'da 7-9 Aralik'ta düzenlenen WISE 2021 kapsaminda en iyi egitim projeleri arasinda yer aldi.

Katar Egitim, Bilim ve Toplumsal Kalkinma Vakfi Baskani Seyha Moza bint Nasir tarafindan takdim edilen ödülü Maya Vakfi Kurucu Baskani Esra Özsüer aldi.

AA muhabirine konusan Özsüer, "Egitim alanindaki 6 ödülden birini aldik. Bir Türk olarak kendim ve ekibim adina çok gururluyum." dedi.

Travmaya ugramis çocuklar için sinifi güvenli bir alana dönüstürmeyi hedeflediklerini söyleyen Özsüer, projeden yararlanan çocuk sayisinin 16 bin 164'e ulastigini, program kapsaminda ayrica 3 bin 42 ögretmene ve 2 bin 361 ebeveyne destek saglandigini ifade etti.

- Büyükelçi'den kabul

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu da Özsüer'i makaminda kabul etti.

Büyükelçiligin Twitter hesabindan yapilan açiklamada, görüsmenin yani sira ödül töreninden de fotograflar paylasildi.
Kaynak: AA