Tunus'ta Nahda Hareketi Üyesinin Hayatini Kaybettigi Yanginla Ilgili Sorusturma Baslatildi

Tunus’ta Nahda Hareketi Genel Merkezi'nde bir kisinin hayatini kaybettigi yanginla ilgili sorusturma baslatildi.

Tunus resmi ajansi TAP’in haberine göre, Tunus Asliye Mahkemesi Iletisim Ofisinden yapilan açiklamada, “Ilk arastirma sonuçlari, kurbanin Nahda Hareketi merkezine girdikten sonra, birinci kata ulastiginda kendini atese verdigini gösteriyor.” ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, yangin haberinin ardindan bölgeye intikal eden savcinin sorusturmayi sürdürdügü aktarildi.

- Gannusi yaralilari ziyaret etti

Nahda Hareketinden yapilan açiklamada, yerel saatle 15.00 siralarinda çikan yanginda Hareket üyesi 1 kisinin yasamini yitirdigi, birçok kisinin de yaralandigi bildirilmisti.

Nahda Hareketi Lideri Rasid el-Gannusi, hastaneye kaldirilan yaralilari ziyaret etti.

Ziyaret sirasinda basin mensuplarina açiklama yapan Gannusi, “Hayatini kaybeden kardesimiz, diktatörlüge karsi mücadele vermis, rejimin cezaevinde 10 yil kalmis birisi. Kendisi, diktatörlük, yolsuzluk, marjinallesme ve yoksullukla mücadelede sehit oldu.” diye konustu.

- 18 yaralidan 16'sinin durumu hafif

Tunus Içisleri Bakanligindan yapilan açiklamada ise, yanginda yaralanan 18 kisiden 16’sinin durumunun hafif oldugu, sadece dumandan etkilendikleri aktarildi. Yaralilardan birinde yanik olustugu, bir kisinin ise vücudunda çesitli kiriklara rastlandigi kaydedildi.

Açiklamada kolluk kuvvetlerinin Cumhuriyet Savcisi ile koordineli olarak sorusturmayi sürdürdügü belirtildi.

Nahda Hareketinden olayin hemen ardindan yapilan yazili açiklamada, yanginin çikis nedeninin bilinmedigi ve sivil savunma ekiplerinin hizli müdahalesi sayesinde zayiatin çok fazla olmadigi ifade edilmisti.

Nahda Hareketi yöneticilerinden Nureddin el-Bahiri, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yaralananlar arasinda Nahda Hareketi Genel Baskan Yardimcisi ve eski Basbakan Ali el-Urayyid ile Nahda Hareketi Sura Konseyi Baskani Abdulkerim el-Haruni’nin de bulundugunu belirtmisti.

Nahda Hareketinin 217 sandalyeli Tunus Meclisinde 53 milletvekili bulunuyor.

Kaynak: AA