Anadolu Ile Kafkaslari Bulusturan Yalnizçam'da Kayak Keyfi Için Geri Sayim Basladi

Dogu Anadolu, Karadeniz ve Kafkaslarin bulusma noktasinda yer alan Ardahan'in Yalnizçam Kayak Merkezindeki pistler son günlerde etkili olan kar yagisinin ardindan snowtrack ile düzenlenerek yeni sezona hazirlaniyor Vali Hüseyin Öner: 'Yalnizçam'da yerli ve yabanci turistlerimize en kaliteli hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Özellikle önceki gün çok güzel bir kar yagisi aldik. Yaklasik 20 santimetre kar yagmasi bizi sevindirdi'

GÜNAY NUH - Dogu Anadolu, Karadeniz ve Kafkaslarin bulusma noktasinda bulunan ve Sariçam agaçlari arasindaki pistleri ile öne çikan Yalnizçam Kayak Merkezi, sezonu açmak için gün sayiyor.

Bölgenin en gözde kis turizmi merkezlerinden Ardahan son yillarda kis sporlarinda da adindan söz ettiriyor.

Turizmde Dogu Anadolu ve Karadeniz'in yani sira Kafkaslara da hitap edebilecek noktada yer alan kent, kisin kar yagisi ile tamamen beyaza bürünen dogal güzelligi, tarihi yapilari ve yöresel yemekleri disinda Yalnizçam Kayak Merkezi ile de öne çikiyor.

Her mevsim yerli ve yabanci turistleri agirlayan kent, Yalnizçam Kayak Merkezi ile bu alanda da iddiali.

Sariçam ormanlari arasindaki pistlerinin yani sira modern tesisiyle kayak yapmak isteyenlere her türlü imkani sunan kayak merkezi, su siralar yeni sezona hazirlaniyor.

Bölgede son günlerde kar kalinliginin 20 santimetreye ulasmasiyla ayri bir güzellige bürünen Yalnizçam'daki pistler, snowtrack olarak bilinen paletli kar araci ile düzeltilerek yeni sezona hazir hale getiriliyor.

Vali Hüseyin Öner, AA muhabirine, bu yil erken yagan karin sevincini yasadiklarini, bu nedenle 2021-2022 kis sezonu için degerlendirme toplantisi yaptiklarini söyledi.

Degerlendirme toplantisini ilgili kurumlarla gerçeklestirdiklerini belirten Öner, sunlari kaydetti:

"Yalnizçam'da yerli ve yabanci turistlerimize en kaliteli hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Özellikle önceki gün çok güzel bir kar yagisi aldik. Yaklasik 20 santimetre kar yagmasi bizi sevindirdi. Bugün de kar yagisini bekliyoruz. Bugün de yeterli seviyede kar yagisi alirsak pistlerin bir kismini açabilecegiz."

Kayak merkezindeki kar yogunlugunun oldugu noktalarda pistlerdeki karlarin paletli kar araciyla ezilip düzeltilmeye baslandigini aktaran Öner, "Kayak merkezimizi teknik anlamda elverisli hale getirmeye çalisiliyor. Ayrica tesislerimiz hem mekanik hem görevlilerle hazir bir hale getirilecek. Toplantida bunu degerlendirdik. Güvenliginden, sagligina ve özel idareye kadar her yönüyle burayi hazir hale getirecegiz." ifadelerini kullandi.

Öner, Yalnizçam kayak merkezinde bu sezon günü birlik ihtiyaçlarin giderilebilecegi bir tesisin hizmet vermeye baslayacagini sözlerine ekledi.

Yalnizçam'daki pistlerden sorumlu operatör Kemal Aydemir de mesaisine baslayarak pistleri pürüzsüz hale getiriliyor.

Aydemir, hava sicakliginin sifirin altinda oldugu zaman kar araci ile düzenleme yaptigi pistlerde zaman zaman kaya parçalari ve agaç dallarini da temizliyor.
Kaynak: AA