Yemen Cumhurbaskani Hadi, Suudi Arabistan'a Ülkesinin Durumunu Mektupla Aktardi

Hadi'nin mektupla acil mali destek istedigi tahmin ediliyor.

Yemen Cumhurbaskani Abdurabbu Mansur Hadi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a ülkesindeki ekonomik durumla ilgili bir mektup gönderdi.

Yemen haber ajansi SABA'ya göre, Hadi, Suudi Arabistan'in Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir'e, Veliaht Prens Bin Selman'a sunulmak üzere bir mektup verdi.

Iki ülke arasindaki kardeslik iliskilerinden bahsedilen mektubun ana temasinin, Yemen'in içinden geçtigi ekonomik kosullar ve savasin Yemen halkinin yasantisina etkilerinin oldugu ifade edildi.

Mektupta, Yemen riyalinin döviz karsisindaki deger kaybinin önüne geçmek için Suudi Arabistan'dan Yemen Merkez Bankasina acil mali yardimda bulunmasinin talep edildigi tahmin ediliyor.

Uzun süredir iç savasin devam ettigi Yemen'de yerel para birimi döviz karsisinda rekor düsüs yasiyor. Iç savasin basladigi yillarda 1 dolar, 215 Yemen riyali iken bugün itibariyla yaklasik 1700 riyalden islem görüyor.

Yemen riyalinin rekor seviyedeki deger kaybi, halkin düsük alim gücünü daha da zayiflatirken ülkede fakirlik oraninin da yüzde 80'lere ulastigi belirtiliyor.
Kaynak: AA