Içisleri Bakani Süleyman Soylu, MHP Balikesir Il Baskanligini Ziyaret Etti Açiklamasi

'Bu ülkenin üzerinde simdi tek bir vesayet kaldi, ekonomik vesayet. Onu da Allah’in izniyle Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, Sayin Doktor Devlet Bahçeli Bey’in bilgeliginde, Cumhur Ittifaki’nin gücüyle ve inaniyorum ki hükümetimizin ortaya koymus oldugu iradeyle birlikte yirtip atacagiz' 'Karsimizda bir çikar ittifaki var. Bu çikar ittifakinda herkesin iktidara uzanma hirsi, bu ülkenin degerlerini, bu ülkenin medeniyet birikimini, bu ülkenin kazanimlarini bertaraf ve altüste etmeye yönelik bütün saldirilarla is birligi içinde. Her sey açik ve net' 'Esed ile barisa oturmak isteyenler, onlarin meclisinden çikan ihanet sözlerine herhalde sevinmislerdir. Hatay’in alinmak istenmesi sözlerine herhalde sevinmislerdir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Bu ülkenin üzerinde simdi tek bir vesayet kaldi, ekonomik vesayet. Onu da Allah’in izniyle Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, Sayin Doktor Devlet Bahçeli Bey’in bilgeliginde, Cumhur Ittifaki’nin gücüyle ve inaniyorum ki hükümetimizin ortaya koymus oldugu iradeyle birlikte yirtip atacagiz. " dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balikesir Il Baskanligi'ni ziyaret eden Soylu, burada yaptigi konusmada, tarihin bu dönemi yazildiginda Cumhur Ittifaki'na çok önemli bir yer ayirilacagini söyledi.

Soylu, siyasetin sicakligindan, gelismelerin, islerin sürekli birbiri ardina gelmesinden oturup bunu degerlendirme firsati bulamayanlarin, Cumhur Ittifaki basligini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin ortaya koydugu bir anlayisin Türkiye'nin kaderini nasil etkiledigini anlayamadiklarini ifade etti.

Cumhur Ittifaki'ni iktidar ittifaki ve Türkiye’yi yönetme ittifaki olarak görenlerin yanilgi içinde oldugunu belirten Soylu, "Cumhur Ittifaki bir degerler ittifakidir. Bu ülkenin yillarca çektiklerinin, bu ülkeye yillarca çektirenlerin ve bu ülkeye yillarca hürriyetimizi, bagimsizligimizi, büyük ve güçlü Türkiye’nin yürüyüsünü fazla görenlere karsi, bu ülkenin tüm degerleriyle nasil ayakta oldugunu, nasil birlik içinde oldugunun tercüme-i halidir, bir hal tercümesidir Cumhur Ittifaki. Cumhur Ittifaki sadece olmakla kalmayip gelecege birakilabilecek büyük mirasi hazirlamaktadir." dedi.

Soylu, 21’inci asra girerken Türkiye için bir yol haritasi hazirladiklarini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Bu ülkede herkes elinden gelen hizmeti ortaya koymaya çalismistir ama bazen öyle güçlü saldirilarla karsi karsiya kaliyoruz, öyle vesayetlerle karsi karsiya kaliyoruz ki ve kaliniyor ki tam istedigimizi yapabilecegimiz kabiliyette oldugumuzu düsünüyoruz, tam Türkiye’nin 600 yil boyunca tüm dünyaya hakim oldugu ve bütün dünyaya o düvel-i muazzamanin kendisini anlatmaya çalistigi ve adaletsizlik yapmadigi, medeniyetini, mirasini tüm dünyaya naksetmeye çalistigi bir anlayisi tekrar bu cografyada olusturmaya çalisiyoruz ki vesayetler devreye giriyor. Simdi Cumhur Ittifaki tüm vesayetlere karsi zirh olusturmus bir ittifaktir. Bunu biz görecegiz, sonuçlarini da görecegiz Allah'in izniyle. Bizden sonraki nesil bunun sonuçlariyla beraber bu büyük Türkiye’nin, ayaklari üzerinde duran Türkiye’nin, etrafimizdaki cografyaya had bildirmeye çalisanlara karsi onlari kucaklayan Türkiye'nin o gücüyle beraber herkes bir kendine gelecek. Buna olan inancimiz tamdir. Çünkü istikametimiz dogrudur."

- "Bizim ittifakimizda büyük ve güçlü Türkiye var"

Cumhurbaskani Erdogan ile MHP Genel Baskani Bahçeli'nin ortaya koydugu birlikteligin Millet Ittifaki ile kiyaslanmasinin kendilerini ziyadesiyle üzecegini ifade eden Soylu, konusmasini söyle sürdürdü:

"Karsimizda bir çikar ittifaki var. Bu çikar ittifakinda herkesin iktidara uzanma hirsi, bu ülkenin degerlerini, bu ülkenin medeniyet birikimini, bu ülkenin kazanimlarini bertaraf ve altüste etmeye yönelik bütün saldirilarla is birligi içinde. Her sey açik ve net. Bizim ittifakimizda yalan, riya, fitne, fesat yok ama karsi tarafta yalan, riya, fesat var. Bizim ittifakimizda büyük ve güçlü Türkiye var. Bizim ittifakimizda geçmis bütün degerlerimize baglilik ve sadakat ve onlari etrafimizdaki Müslüman ve Türk cografyaya, Balkanlar'a, Orta Asya’ya, Orta Dogu’ya, zulüm gören bütün cografyaya hep birlikte yarinlara huzur içinde yürüme anlayisi var. Onlarin ittifakinda tek bir sey var. O da su; ilkesiz, degersiz bir sekilde, kiminle beraber olacaginin önemli olmadigi, sadece sonuca odaklanmis ve efendilerinin emrine girmis bir anlayis var."

- "Hatay’in alinmak istenmesi sözlerine herhalde sevinmislerdir"

Soylu, birçok vesayet üzerinden Türkiye'nin engellenmeye çalisildigini söyledi. En önemli meselelerinden bir tanesinin terör oldugunu dile getiren Soylu, söyle devam etti:

"Bugün Dogu ve Güney Dogu huzurun, sükunun, yatirimin, kalkinmanin, egitimin ve bereketin timsali oldu. Onu kaosa itmek isteyenlerin elinden çekip alindi ve Türkiye’de terör gündemi alt siralara çok tartisilmayacak noktalara geldi. Endise ettikleri budur. Türkiye'nin disinda olusturmaya çalistiklari koridora bu ülke müsaade etmemistir. Esed ile barisa oturmak isteyenler, onlarin meclisinden çikan ihanet sözlerine herhalde sevinmislerdir. Hatay’in alinmak istenmesi sözlerine herhalde sevinmislerdir. Sunu bilmenizi isterim. Burada onlarca, yüzlerce örnek verebilirim. Bizim yolumuz dogrudur. Bizim yapacagimiz bir tek sey vardir; Cumhur Ittifaki’nin, Cumhuriyetin ikinci asrina imzasini atabilmeyi temin etmektir. Bizim yapacagimiz odur."

Iktidar olarak birçok vesayeti ellerinin tersiyle ittiklerini vurgulayan Soylu, "Bu ülkenin üzerinde simdi tek bir vesayet kaldi. Ekonomik vesayet. Onu da Allah’in izniyle Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, Sayin Doktor Devlet Bahçeli Bey’in bilgeliginde, Cumhur Ittifaki’nin gücüyle ve inaniyorum ki hükümetimizin ortaya koymus oldugu iradeyle birlikte yirtip atacagiz. Bunu hep beraber saglayacagiz ve gerçeklestirecegiz." diye konustu.

Konusmanin ardindan MHP Balikesir Il Baskani Ekrem Gökay Yüksel, Bakan Soylu’ya Türk Bayragi hediye etti.

Ziyaret, fotograf çekiminin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA