Devrekani Ihtisas OSB, Yatirim Için Cumhurbaskanligi Strateji Baskanligina Teklif Edildi

Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligina yatirima alinmasi noktasinda teklif edildigini açikladi.

Devrekani Ihtisas OSB, Yatirim Için Cumhurbaskanligi Strateji Baskanligina Teklif Edildi
Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açiklamalarda bulundu. Bölgenin, Tarim ve Orman Bakanliginca tüm islemlerinin bitirildigini ifade eden Altikulaç, projenin Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi’na, gelecek yil yatirim programina alinmasi için teklif edildigini söyledi.



Sosyal medya hesaplarindan yasanan son gelismeyi duyuran Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, “Tarima Dayali Ihtisas Organize Hayvancilik projemizin Tarim ve Orman Bakanligindaki tüm is ve islemleri bitmis olup Cumhurbaskanligimiz Strateji ve Bütçe Baskanligina yatirim programina alinmak üzere teklif edilmistir. Tüm hemsehrilerimize saygiyla duyurulur" dedi.

2018 yilinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Kastamonu ziyareti sirasinda gündeme gelen Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi, Kurtseyh Mahallesi’nde 290 dönümlük hazine arazisi üzerine kurulacak. Her ne kadar güncel rakamlar belli olmasa da 100 milyon liralik bir yatirimla baslayan proje, vatandaslardan da yogun ilgi gördü. Devrekani’de kurulacak tesisle birlikte Türkiye’deki Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi sayisi 30’a yükselecek. 19’u Tarima Dayali Organize Besi Bölgesi olan bölgeler, kuruldugu bölgenin tarimina ciddi katki veriyor.
Kaynak: İHA