Çankaya Zabitasi'ndan Yilbasi Denetimi

Yil boyunca halk sagligini korumaya yönelik denetimlerini sürdüren Çankaya Belediyesi zabita ekipleri, yilbasi dolayisiyla esnaf denetimlerini artirdi.

Çankaya Zabitasi'ndan Yilbasi Denetimi
Çankaya Belediyesi zabita ekipleri, 2021 yilinin son günlerinde vatandaslarin yilbasi alisverislerinin daha saglikli ve güvenli olmasi için denetimlerini yogunlastirdi.

Yil içinde düzenli sekilde yapilan denetimleri bayram ve özel günler öncesinde daha da artiran Çankaya zabitasi, çalismalarini özellikle gida üretimi ve satisi yapan noktalarda yogunlastirdi. Yilbasi dolayisiyla vatandaslarin yogun olarak alisveris yapacaklari özellikle pastane, kuruyemisçi ve firin gibi isyerlerinde ürünlerin gramaji, hijyen ve genel temizlik konularina uyulup uyulmadigini denetleyen ekipler, yasalara aykiri durum tespit edilmesi halinde idari islem uyguluyor.

Nüfus yogunlugu ve yüksek ticaret hacmi ile Ankara’nin en hareketli bölgesi ve cazibe merkezi olmasinin yani sira eglence mekanlarinin da yogun oldugu Çankaya’da, gürültü siniri, sagliksiz kosullarda hazirlanip seyyar olarak satisa sunulan köfte, kokoreç ve midye gibi gida ürünleri ile de mücadele ediliyor.

Isletmelerin pandemi kurallarina uygun olup olmadigini da kontrol eden Çankaya zabitasi, vatandaslardan e-posta ve 444 06 01 - 230 75 51 numarali telefonlardan gelen sikayetlere de müdahale ediyor.
Kaynak: İHA