Konya Ile Aksaray'da Marketlerde Fiyat Ve Etiket Denetimi Yapildi

Konya ve Aksaray'da zabita ekipleri, marketlerde temel gida ve ihtiyaç ürünlerini inceleyerek fahis fiyat ve etiket denetimi yapti.

Konya Büyüksehir Belediyesine bagli çok sayida zabita ekibi, kent merkezindeki marketlere giderek, market arabasiyla farkli ürün gruplarindan örnekler topladi, gida ve temizlik ürünlerinin etiketini tek tek kontrol etti.

Etiketsiz bazi ürünleri belirleyerek bunlarin hemen fiyatlandirilmasini isteyen ekipler, daha sonra ürünlerin raf ve kasa fiyatlari arasindaki uyumu denetledi.

Ekipler, fahis fiyat, yanlis bilgilendirme ve stokçuluga karsi da denetimlerde bulundu.

Inceleme yapilan bir zincir marketin müdürü Adem Cihan, sarküteri, peynir, süt ürünleri disinda kalan ürünlerin fiyatlarinin son bir haftada düstügünü, bunlari da etiketlere hizla yansittiklarini belirterek, vatandaslarin durumdan memnuniyetini dile getirdi.

Kontrol yapilan bir diger zincir marketin müdürü Ismail Özsamdan ise fiyatlarda dövizdeki yükselis sonrasi artis yasandigini belirtti.

Döviz kurunun düsmeye baslamasiyla kendilerinin de fiyatlari asagiya çektigini dile getiren Özsamdan, "Müsteri bundan memnun kaliyor. En çok ayçiçegi yagi, zeytin, makarna grubunda devletin verdigi destekle fiyatlar düstü. Tereyagi fiyati, kasar peyniri, eski kasar, bunlarda yüzde 5 ile 10 arasinda fiyat düstü. Yaglarda ise yüzde 15 oraninda fiyat düstü. 5 litrelik yag 15 lira düstü, 120'ye kadar çikmisti. Simdi 95 liraya kadar geriledi. Fiyatlarimiz her gün düsüyor, zam gelmiyor aksine indirim var." diye konustu.

- Aksaray

Aksaray'da da zabita ekipleri, marketlerdeki reyonlari gezdi, gida ve temel tüketim ürünlerinde fiyat artislarindan raf ve kasa fiyatlari arasindaki uyusmazliga kadar birçok konuda detayli denetimde bulundu.

Fahis fiyat ve yanlis bilgilendirmeye karsi da denetimlerde bulunan ekipler, ürün gramaji, fiyat ve irsaliye karsilastirmasi, tüketim tarihi ve diger kurallara uygunluk konularinda inceleme yapti.

Döviz kurundaki düsüsün ürün fiyatlarina yansiyip yansimadigini kontrol eden ekipler, kurallara uymayan isletmeler hakkinda rapor tutarak Ticaret Bakanligina gönderdi.

Vatandaslar, marketlerde denetimlerin artirilmasi gerektigini, fiyatlarin çok yükseldigini kaydetti.

Kaynak: AA