AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Usta, Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri'nde Konustu Açiklamasi

'Yerli asimiz TURKOVAC için acil kullanim onayi alarak, seri üretime geçtik. Asimiz insallah kisa sürede tüm insanligin sifa kaynagi olacaktir' 'Necmettin Erbakan'in bizlere biraktigi mirasla yürüyoruz. Hedefi yasanilabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya ideallerini hayata geçirmekti'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta, yerli asi TURKOVAC için acil kullanim onayi alindigini animsatarak, "Seri üretime geçtik. Asimiz insallah kisa sürede tüm insanligin sifa kaynagi olacaktir." dedi.

Usta, Necmettin Erbakan Üniversitesi Nezahat Kelesoglu Konferans Salonunda düzenlenen, "Akademi Ödülleri" programinda, ödül alan akademisyenleri tebrik etti.

Törende merhum Basbakan Necmettin Erbakan'in anilmadan geçilemeyecegini belirten Usta, söyle konustu:

"Türkiye olarak kisa sürede kendi solunum cihazimizi ürettik, insanligin istifadesine sunduk. Yerli asimiz TURKOVAC için acil kullanim onayi alarak, seri üretime geçtik. Asimiz insallah kisa sürede tüm insanligin sifa kaynagi olacaktir. Necmettin Erbakan'in bizlere biraktigi mirasla yürüyoruz. Hedefi yasanilabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya ideallerini hayata geçirmekti. Bu anlayisla hareket etmisti. Erbakan hoca, siyasi ve sosyal hayati boyunca Türkiye öncülügünde adil bir dünyanin kurulacagina inanarak çalisti. Türkiye'de agir sanayi hamlesinin öncüsü oldu. Erbakan hoca, bilime ve Türkiye'ye olan inanciyla ve azmiyle örnek bir insandi. Kendisini bu vesileyle tekrar rahmet ve minnetle yad ediyoruz."

Konya Valisi Vahdettin Özkan da tarihin, kültürün ve medeniyetin sekillenmesinin ilim ve irfanla oldugunu söyledi.

NEÜ Rektörü Cem Zorlu ise insanlik için yüksek katma deger üreten, parmakla gösterilir bir üniversite olmayi hedeflediklerini kaydetti.

Akademisyenleri tesvik ederken rekabet iklimi ve basari kültürü de olusturduklarina dikkati çeken Zorlu, "Bilime ve üniversitemizin akademik performansina en üst düzeyde sunduklari katkilardan, üstün basari ve gayretlerinden dolayi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum." dedi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da Büyüksehir Belediyesi olarak NEÜ ile paydas kurum olmanin gururunu yasayan kuruluslardan biri olduklarini ifade etti.

Etkinlikte, NEVA Tesvik Ödülleri, NEÜ'nün Yildizlari ve NEÜ'nün Genç Yildizlari kategorilerinde basarili olan akademisyenlere plaket ve ödülleri verilirken, son üç yilda profesörlük unvani alan akademisyenlere beratlari takdim edildi.

Törene, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Haci Ahmet Özdemir, AK Parti Il Baskani Hasan Angi, akademisyenler ve davetliler katildi.
Kaynak: AA