AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dag, Izmir'de Teskilat Üyeleriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Insallah 2023'te öyle bir kazanacagiz ki, bu ülkenin 84 milyonundan hiç kimse kaybetmeyecek'.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, 2023'te yapilacak seçimlerin Türkiye için önemli oldugunu belirterek, "Insallah 2023'te öyle bir kazanacagiz ki, bu ülkenin 84 milyonundan hiç kimse kaybetmeyecek." dedi.

Dag, Ödemis ilçesinde parti üyeleriyle yaptigi toplantida, AK Parti teskilatlarinin her zaman seçime hazir bekledigini söyledi.

AK Parti'nin artik yepyeni bir hikaye yazdigini belirten Dag, söyle konustu:

"Bu hikayeyle insallah önümüzdeki 20 yilin daha müjdesini bugünden yasiyoruz. 20 yilin daha müjdesini yasiyoruz derken, bunlarin hepsinin altyapilarini bugüne kadar olusturduk. 20 sene boyunca ilçesinde hastane yapmadigimiz yer yok hamdolsun. Yollar, otoyollar ve havaalanlari yaptik. Bunlar altyapiyla ilgili islerdi. Artik bundan sonra bir tane daha havalimani yapmaya ihtiyacimiz kalmadi. Dünyanin en büyük havalimanlarindan birini yaptik. Hemen hemen ihtiyaç olan her yere bunlari gerçeklestirdik. Simdi bu altyapiyi yaptiktan sonra artik Türkiye olarak siçrama dönemine geldik."

Dag, herkesin yatirim, istihdam, üretim, ihracat ve büyümeden nasibini almaya devam edecegini belirtti. CHP'yi elestiren Dag, sunlari kaydetti:

"Yulari HDP'nin elinde olan bir CHP var. Yalan mi? Tezkereye hayir demek yulari HDP'ye kaptirmak demektir. Ben Ödemis'te ve Izmir'de CHP'ye oy veren hemserilerimi gayet iyi bilirim. Her sey bir tarafa vatan, millet ve mevzi, bayrak oldugunda ne kadar hassas olduklarini iyi bilirim. Mustafa Kemal Atatürk konusu oldugunda ne kadar hassas olduklarini iyi bilirim. Ama su anda CHP politikasi böyle bir politika degildir. Biz 2035 hedeflerini ortaya koyarken birileri, sadece ve sadece AK Parti gitsin, Recep Tayyip Erdogan bir daha bu ülkeye, Cumhurbaskani olmasin diye hareket ediyor. Onun için 2023 seçimleri hepimiz için çok önemli. Ülkemiz için çalisiyoruz. Belki partimiz için çok çalistik ama artik bu partinin kaderi neredeyse ülkenin kaderiyle es deger noktaya gelmistir. Son olarak sunu diyorum. Insallah 2023'te öyle bir kazanacagiz ki, bu ülkenin 84 milyonundan hiç kimse kaybetmeyecek."

Ödemis Ticaret Odasini da ziyaret eden Dag, ekonomik gelismelere iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Bütçe açigi yönünden bakildiginda Türkiye'nin dünyadaki birçok ülkeden daha iyi durumda oldugunu anlatan Dag, "Almanya, Amerika Birlesik Devletleri, bunlarin birçogunda bütçe açigi yüzde 6, 7 ve 10 civarinda bir durumla karsi karsiya. Biz bu sene yüzde 3 hedefte, büyük ihtimalle yüzde 1,5 ile 2 arasinda bir bütçe açigiyla kapatacagiz." dedi.

Son süreçte dövizde yasanan dalgalanmaya da deginen Dag, sunlari kaydetti:

"Bunu da her seferinde faiz düsürmeyle es deger noktada, muhalefet degerlendirdi. Ve yangina körükle giderek, 18'di 20 olacak, 30 olacak deyip sürekli burada bir psikolojik havayi farkli bir sekilde dönüstürdüler. Bunun rasyonel bir tarafi olmadigini her seferinde söyledik. Rasyonel bir tarafi yok. Verilerimiz kendi göstergelerimiz ihracatimiz ve gelirlerimiz artiyor. Cari açigimizi kapatiyoruz. Buna ragmen böyle bir havanin olmamasi lazim. Yepyeni bir model Cumhurbaskanimiz tarafindan ortaya konulunca, dolar da avro da düstü ve geldigi noktayi hepimiz 20 Aralik gecesi görmüs olduk."

Kaynak: AA