Kizilay Tiyatrosu Tercan'da Minik Ögrencilerle Bulustu

Kizilay tiyatrosu Tercan’da minik ögrencilerle bulustu.

Kizilay Tiyatrosu Tercan'da Minik Ögrencilerle Bulustu
Genç Kizilay Erzincan ekibi, Kizilay tiyatrosu projesi kapsaminda Tercan’da ögrencilerle bir araya gelerek çalismalarini ögrencilere oynadiklari kisa oyunlarla anlatmaya çalistilar.

Kizilay tiyatrosundan Sevnur Karakaya, 2020 yilinda Türk Kizilay Genel Merkezimiz gönüllü projeleri hibe programlari kapsaminda Türkiye’nin dört bir yaninda bulunan basta Genç Kizilay teskilatlari olmak üzere gençlere yönelik bir proje çagrisinda bulundu.

Bu çagri neticesinde Türkiye genelinde 12 proje kabul edilmis olup, bu projelerde egitim, afet, tarim, geri dönüsüm ve kültür sanat alanlarinda olmustur. Genç Kizilay Erzincan teskilati olarak bizde kültür sanat alaninda yazmis oldugumuz Kizilay tiyatrosu seninle projemiz ile Kizilay bilinci, çevre bilinci ve afet bilinci konularinin dâhil oldugu bir tiyatro gösterisi hazirladik. Bu tiyatro merkez ilçe dâhil 9 ilçemizdeki ilkokullarda sergileyerek toplumumuzda bulunmasini arzu ettigimiz davranis sekillerini gençlerimize asilamak hususunda katki sunmayi amaçlamaktayiz.

Genç Kizilay Erzincan olarak Kizilay araciligi ile tek seferde birçok insani degistirerek gelistirebilecek olan tiyatroyla tanismalarini saglamak istedik. Ayrica bu tiyatro ile: Kizilay’in hayatimizdaki yeri, Kizilay’in faaliyetleri, Kizilay gençlerinin dayanismasi ve isbirligi ile bir nevi egitsel mesajlar verecek böylelikle de Kizilay’in hedeflerinden biri olan “Her evde en az bir Kizilayci var olacaktir.” Vizyonuna erismis olacagiz. dedi.

Genç Kizilay proje ve fon sorumlusu Ahmed Karagöz’de yaptigi açiklamada, “Arkadasim olan üniversite proje ve fon sorumlumuz Serife Kaya ile birlikte bu projeyi yürütmekteyiz. 2020 yilinda Türk Kizilay Genel merkezimiz gönüllü projeleri hibe programlari kapsaminda Türkiye’nin dört bir yaninda bulunan basta genç Kizilay teskilatlarina olmak üzere gençlere yönelik bir proje çagrisinda bulundu.

Bu çagri neticesinde Türkiye genelinde 12 proje kabul edilmis olup; bu projeler egitim, afet, tarim geri dönüsüm ve kültür sanat alanlarinda olmustur. Genç Kizilay Erzincan teskilati olarak biz de kültür sanat alaninda yazmis oldugumuz Kizilay Tiyatrosu Seninle projemiz ile Kizilay bilinci, çevre bilinci ve afet bilinci konularinin dahil oldugu bir tiyatro gösterisi hazirladik.

Bu tiyatroyu merkez ilçe dahil 9 ilçemizdeki ilk okullarda sergileyerek toplumumuzda bulunmasini arzu ettigimiz davranis sekillerini gençlerimize asilamak hususunda katki sunmayi amaçlamaktayiz. Genç Kizilay Erzincan olarak Kizilay araciligi ile tek seferde birçok insani degistirip gelistirebilecek olan tiyatroyla tanismalarini saglamak istedik

Ayrica bu tiyatro ile; Kizilay’in hayatimizdaki yeri, Kizilay’in faaliyetleri, Kizilay gençlerinin dayanismasi ve isbirligi ile bir nevi egitsel mesajlar verecek böylelikle de Kizilay’in hedeflerinden biri olan “Her evde en az bir Kizilayci var olacaktir.” vizyonuna erismis olacagiz. Proje boyunca emek ve gayretlerinden ötürü basta gönüllü arkadaslarim olmak üzere, Genç Kizilay yönetim ekibine ve destekçilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Mamahatun 17 Subat Ilkokulu salonunda gerçeklesen programa ögrenciler idareciler ve ögretmenler katildi.

Kaynak: İHA