DPÜ Yabanci Diller Yüksekokulunda Akreditasyonlu Egitim Veriliyor

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Yabanci Diller Yüksekokulunun, Ingiltere merkezli bir uluslararasi akreditasyon kurulusundan aldigi akreditasyonla çalismalarini sürdürdügü bildirildi.

Okul Müdürü Prof. Dr. Kaan Erarslan, yaptigi açiklamada, okulda her geçen yil egitim kalitesini artirmaya yönelik çalismalar yapildigini, bu kapsamda geçen yil Egitim-Ögretim Sistemi, Yönetim Sistemi ve Ölçme-Degerlendirme Standartlari ile Ingiltere merkezli akreditasyon kurulusu Pearson Assured tarafindan akreditasyon belgesi almaya hak kazandiklarini belirtti.

Böylelikle yüksekokulun yabanci dil egitim kalitesi, uluslararasi bagimsiz bir kurulus tarafindan tescil edilmis oldugunu vurgulayan Erarslan, sunlari kaydetti:

"2012 yilinda kurulan DPÜ Yabanci Diller Yüksekokulunun bünyesinde, Yabanci Diller Bölümü, Ingilizce Mütercim-Tercümanlik Bölümü ve Arapça Mütercim-Tercümanlik Bölümü olmak üzere üç bölüm bulunuyor. Hazirlik sinifi sonunda basarili olan ögrenciler, Ingiliz kurulusu tarafindan verilen sertifika ile ödüllendirilmektedir. Ayrica, ögrenciler, yüksekokulda Ingilizce derslerinin yani sira ikinci yabanci dil (Almanca, Fransizca, Rusça, Japonca ve Italyanca) ögrenme firsati da bulmakta ve basarili olmalari halinde sertifikalandirilmaktadir."

Prof. Dr. Erarslan, Yabanci Diller Yüksekokulunun akademik ve idari personelinin disiplinli çalismasi ve üniversite yönetiminin destegiyle yoluna devam ettigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA