TBMM Baskani Sentop, Üsküp'teki Tarihi Mekanlari Ziyaret Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Mustafa Sentop, Kuzey Makedonya ziyaretinde baskent Üsküp'teki birçok tarihi mekani ziyaret etti.

Üsküp'ün merkezindeki Makedonya Meydani'ni gezen Sentop ve beraberindeki heyet, tarihi Üsküp Tasköprü’nün üzerinden geçti.

Ardindan Eski Üsküp Çarsisi'na gelen Sentop, tarihi sokaklarda esnafla sohbet etti.

Çarsidaki Murat Pasa Camisi, Çifte Hamam, Sulu Han ve Yigit Pasa Türbesi'ni de ziyaret eden Sentop, tarihi mekanlar hakkinda yetkililerden bilgi aldi.

Kuzey Makedonya, Sirbistan ve Karadag'i kapsayan resmi çalisma ziyaretinin ilk bölümü için beraberindeki parlamento heyeti ile Üsküp'e gelen Sentop, yarin Kuzey Makedonya Meclisi'nde resmi törenle karsilanacak.

Kuzey Makedonya Meclis Baskani Talat Caferi ile bir araya gelecek Sentop, Kuzey Makedonya Meclisi'nde milletvekillerine hitap edecek.

Ardindan Kuzey Makedonya Cumhurbaskani Stevo Pendarovski de TBMM Baskani Sentop ve beraberindeki parlamento heyetini kabul edecek.

Daha sonra Uluslararasi Balkan Üniversitesini ziyaret edecek Sentop, Üsküp Tefeyyüz Ilkögretim Okulunda da ögrencilerle bir araya gelecek.

"21 Aralik Türkçe Egitim Günü" kutlamalarina istirak edecek Sentop, burada da konusma yapacak.

Kaynak: AA