Türkiye Ile Azerbaycan Ortak Üniversite Kuracak

YÖK Baskani Erol Özvar: 'Azerbaycan'da bir üniversite kurmayi planliyoruz. Türkiye'nin en saygin üniversiteleri ile afiliasyon saglamak suretiyle bu üniversite hayata geçecek' 'Türk üniversiteler salgin döneminde iyi sinav verdi. Tüm üniversitelerinde dersler dijital hale getirildi. Hem devlet hem özel üniversitelerimizin saglam dijital altyapisi oldugu için bu süreci iyi geçtik'

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Azerbaycan'la ortak üniversite kurulmasi yönünde çalisma baslattiklarini bildirdi.

YÖK Baskani Özvar, Azerbaycan Devlet Iktisat Üniversitesince (UNEC) düzenlenen Ekonomi Forumu'na (UEF Bakü 2021) katildi.

Forum kapsaminda düzenlenen "Pandemi Sonrasi Dönemde Bilim ve Egitim" konulu panelde izleyicilerin sorularini yanitlayan Özvar, salgin dönemindeki egitim faaliyetleri konusunda görüslerini paylasti.

Özvar, "Türk üniversiteler salgin döneminde iyi sinav verdi. Tüm üniversitelerinde dersler dijital hale getirildi. Hem devlet hem özel üniversitelerimizin saglam dijital altyapisi oldugu için bu süreci iyi geçtik. Herhangi bir aksama meydana gelmedi. Bu bizim açimizdan fevkalade önemli bir sinavdi." dedi.

Egitimin tamamen dijital hale getirilmesinin sakincalar doguracagini düsündügünü belirten Özvar, bu sürecin dikkatli yürütülmesi gerektigi uyarisinda bulundu.

Özvar, panel sonrasinda basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Türkiye ile Azerbaycan arasinda egitim alanindaki gelecek is birliklerine dair bilgiler paylasti.

Azerbaycan'la ortak üniversite kurulmasi yönünde çalisma baslattiklarini bildiren Özvar, "Iki ülkenin anlasmasi ile bir yüksek ögretim kurumunun hayata geçirilmesi ciddi çalismalar gerektiriyor. Bir müddet daha vakit alacak ama önümüzdeki döneme yetistirmeye gayret ediyoruz. Azerbaycan'da bir üniversite kurmayi planliyoruz. Türkiye'nin en saygin üniversiteleri ile afiliasyon saglamak suretiyle bu üniversite hayata geçecek. Bu bir ilk oluyor. Böyle bir model belki dünyada vardir ama ben bilmiyorum. Yeni bir model ile bu yüksekögretim kurumumuz hayata geçirilecek." seklinde konustu.

Özvar, üniversite kurulmasi planinin iki ülke devlet baskanlarinin ortak istegiyle hayata geçirildigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA