Sapanca Gölü'nde Su Seviyesi Koruma Çalismalariyla 1,19 Metre Artti

Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce: 'Göl çevresinde Sapanca'yi etkileyecek her meseleyi gözlemliyoruz. Olumsuz durumlara aninda müdahale ederek analizler yapiyoruz'

Sapanca Gölü'nde su seviyesi, dogal kaynaklarin korunmasi çalismalari kapsaminda geçen sene aralik ayina oranla 1,19 metre artarak 31,62 metreye yükseldi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügünden (SASKI) yapilan açiklamaya göre ekipler, dogal kaynaklarin korunmasi ve gelecek nesillere en saglikli sekilde aktarilmasi için yogun çalisma yürütüyor.

Olumsuz görülen durumlara müdahale eden, gölden ve çevresinden alinan numunelerin belirli periyotlarla analizini yapan SASKI, Bakanlikla degerlendirmelerde bulunuyor. Numuneler üzerinde yapilan incelemede degerlerin dengesizligi söz konusu oldugunda ise bölgede arastirma yapiliyor, sorunun tespiti konusunda çalismalar gerçeklestiriliyor.

Son bir yilda Sapanca Gölü’nü besleyen 11 ayri dere yatagi üzerinde ve çevresinde siki denetim yapan ekipler, kaynaklardan su alimini belirlenen sinirlarin üzerinde yapan tüm islemlere müdahale etti.

Geçen yil aralikta 30,43 metrede olan su seviyesi, koruma çalismalariyla 1 metre 19 santimetrelik yükselisle bu yil aralik ayinda 31,62 metre olarak ölçüldü.

- "Gölü besleyen kaynaklari sürekli takip ediyoruz"

Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, yürüttükleri her projede çevreci bir yaklasim sergilediklerini ve dogayi korumaya özen gösterdiklerini belirtti.

Son bir yildir doga harikasi Sapanca Gölü için hususi çalisma yaptiklarini anlatan Yüce, "Gölü besleyen kaynaklari sürekli takip ediyor ve göl çevresinde Sapanca'yi etkileyecek her meseleyi gözlemliyoruz. Olumsuz durumlara aninda müdahale ederek analizler yapiyoruz." ifadelerini kullandi.

Yüce, çalismalarin olumlu sonuçlar verdigini aktararak, "Bir yillik süreçte Sapanca'nin su seviyesi 1 metre 19 santimle 30,43 metreden 31,62 metreye yükselmistir. Böylece sehrimizin su ihtiyacinin yüzde 70'ini karsilayan dogal hazinemiz gölümüzü, zarar verecek her türlü tehditten korumus oluyoruz." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA