ABD'de 26'Ncisi Düzenlenen Boston Türk Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi

ABD'nin Massachusetts eyaletine bagli Boston kentinde 26. kez düzenlenen ve Türk kültürünü, sanat ve mutfagini sergi, atölye, söylesi, belgesel ve kisa film yarismalariyla tanitan Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle geçen yil oldugu gibi bu yil da çevrim içi olarak yapilan festival kapsaminda düzenlenen belgesel ve kisa film yarismasinda 30'u askin eser gösterildi.

Yarismada En Iyi Belgesel Jüri Ödülü'nü yönetmenligini Volkan Üce'nin yaptigi "Her Sey Dahil", En Iyi Kisa Film Jüri Ödülü'nü yönetmenligini Yasemin Demirci'nin yaptigi "Iklim Degisimi" ve Zeynep Dilan Süren'in yönetmen koltugunda oturdugu "Büyük Istanbul Depresyonu" adli filmler aldi.

Yarisma kapsaminda verilen kisa film ve belgesel dallarindaki özel mansiyon ödülleri de sahiplerini buldu.

Festival boyunca, Göbekli Tepe ve Topkapi Sarayi dijital platformda düzenlenen turlarla tanitildi. Ayrica sanal ortamda "Anadolu'nun Renkleri" adli Anadolu'nun zengin kültürel birikimini yansitan yöresel danslar ile çesitli resim sergileri düzenlendi, sunumlardan sonra katilimcilarla söylesiler yapildi.

Kaynak: AA