Mudanya'da Yeni Hükümet Konagi Insa Edilecek

Bursa'nin Mudanya ilçesi Kaymakami Ayhan Terzi, 44 yildir hizmet veren ve geçen ekim ayinda "depreme dayaniksiz" oldugu gerekçesiyle yikilan hükümet konaginin yerine kisa sürede hazirlanan proje kapsaminda yenisinin insaata baslanacagini bildirdi.



Terzi, iadei ziyarette bulundugu Mudanya Gazeteciler Dernegi tarafindan Bursa Büyüksehir Belediyesi Mudanya Istasyonu Sosyal Tesisleri'nde agirlandi.

Ziyarette konusan Terzi, Mudanya'da 1977 yilindan bu yana faaliyet gösteren ve zaman zaman tadilat islemi gören zemin dahil 5 katli hükümet konagi binasinin yikimi ile yenisinin yapim çalismalarinin kisa sürede baslayacagini duyurdu.

Uzun yilardir hükümet konaginda faaliyet gösteren 6 resmi kurumun yikim sonrasinda üç farkli kurumun mekanina tasindigini animsatan Terzi, daha önceden projesi hazirlanan binanin çalismalar sonrasinda eski Tekel binasinin oldugu alanda prestijli ve düzgün bir noktada konuslandirilacagini söyledi.

Egitimden kültür ve sanata, turizmden spora kadar konunun konusuldugu ve Mudanya'nin sorunlarinin da dile getirildigi bulusmada, Dernek Baskani Yavuz Gerçekçi ile Hakki Ovatman, Tarik Arslan, Öner Kiran, Çetin Gerçekçi ve Ömer Bilik hazir bulundu.

Ziyaret sonunda gazeteciler, Kaymakam Ayhan Terzi ile hatira fotografi çektirdi.

Kaynak: AA