YÖK Baskani Özvar, Sehit Aybüke Ögretmenin Adini Tasiyan Dersligin Açilisini Yapti Açiklamasi

'Batman Üniversitesi, ögrenciligini yapmis oldugu fakültenin içinde Sehit Senay Aybüke Yalçin'in adini anmak, yasatmak ve hatirlatmak maksadiyla bir sinifa ismini vermek suretiyle büyük bir fedakarlik ve kadirsinaslik örnegi sergilemis oldu' Sehit ögretmenin babasi Sadik Yalçin: 'Kizimin egitim görmüs oldugu yuvasinda gelecekteki kardeslerinin egitim alacagi bir yere isminin verilmesi bizi ayrica memnun etmistir, tesekkür ederim'.

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, 9 Haziran 2017'de PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu sehit düsen müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin'in Batman Üniversitesi'nde adinin yasatilacagi dersligin açilisini gerçeklestirdi.

Özvar, Batman Üniversitesi'ni ziyaret etti, Rektör Prof. Dr. Idris Demir ile bir araya geldi.

Beraberindeki Demir ve sehit ögretmenin babasi Sadik Yalçin ile üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi'ne geçen Özvar, burada Sehit Senay Aybüke Yalçin Dersligi'nin açilisini yapti.

Özvar, derslikte bir araya geldigi ögrencilere tavsiyelerde bulundu.

Açilisin ardindan gazetecilere açiklamada bulunan Özvar, sehit Yalçin'in vatanina, milletine hizmet ettigini ve ögretmenlik vazifesini yaptigi sirada terör örgütü PKK'nin hain kursunlarina hedef oldugunu ve sehit düstügünü animsatti.

Aybüke ögretmenin genç yasta, hayatinin baharinda Anadolu'ya hizmet ederken yasamini yitirdigini belirten Özvar, sunlari kaydetti:

"Batman Üniversitesi, ögrenciligini yapmis oldugu fakültenin içinde Sehit Senay Aybüke Yalçin'in adini anmak, yasatmak ve hatirlatmak maksadiyla bir sinifa ismini vermek suretiyle büyük bir fedakarlik ve kadirsinaslik örnegi sergilemis oldu. Genç ögretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu tarz seylerin tekrar yasanmamasini temenni ediyoruz. Gençlikte sorumluluk almak suretiyle gençlerin yetismesine hizmet etmek maksadiyla bir örnek davranis sergilemis olmasi bakimindan diger arkadan gelen genç ögretmenlerimize de iyi bir örnek oldugunu ifade etmek isterim."

Sehit ögretmenin babasi Sadik Yalçin da kizinin adinin derslikte yasatilacagina isaret ederek, "Kizimin egitim görmüs oldugu yuvasinda gelecekteki kardeslerinin egitim alacagi bir yere isminin verilmesi bizi ayrica memnun etmistir. Tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

YÖK Baskani Özvar, daha sonra üniversitede senato toplantisina katildi.
Kaynak: AA