Van'da Sokak Ve Yaban Hayvanlari Için Farkli Noktalara Yem Birakildi

Van'in Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu ve belediye personeli, sokak ve yaban hayvanlari için ilçenin farkli noktalarina yem birakti.

Ilçe belediyesi olumsuz hava kosullari nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yaban hayvanlari için çalisma baslatti.

Bu kapsamda, Mehmetbeyoglu ve belediye çalisanlari, yem doldurduklari kagit pet bardaklari agaçlarin dallarina asti, göçmen kuslar için de Van Gölü sahilinin farkli noktalarina yem dagitti.

Mehmetbeyoglu, kentin göçmen kuslarin önemli göç destinasyonlarindan biri oldugunu ve birçok kus türüne ev sahipligi yaptigini söyledi.

Göç edemeyen ya da güçten düsmüs kuslar için çalisma yürüttüklerini belirten Mehmetbeyoglu, sunlari kaydetti:

"Ercis belediyesi olarak doga dostlarimizla, canlarimizla bir arada olup onlarin her daim yanlarinda oldugumuzu belirtmek istiyorum. Bu gün bulundugumuz sahada belediyede çalisan personellerimizle birlikte gerek kanatli hayvanlarimiz için gerekse sokak canlarimiz için yem, mama, bugday ve beslenebilecekleri yiyecekler biraktik. Bundan sonraki süreçte Ercis Belediyesi olarak yasamdaki bütün varliklarla birlikte bir arada yasadigimizin ve ayni dogayi paylastigimizin farkinda olarak bu çalismalari yapmaya devam edecegiz."

Kaynak: AA