BM Gelecek Yil 1,6 Milyon Filistinliyi Insani Yardimla Bulusturmayi Hedefliyor

Birlesmis Milletler (BM), 2022'de en yoksul gruplardan 1,6 milyon Filistinli için yarim milyar dolar degerindeki insani yardim projelerini hayata geçirmeyi planliyor.

BM Insani Isler Koordinasyon Ofisinden yapilan yazili açiklamaya göre, Filistinlilere yönelik insani yardim plani Kudüs'te BM ve sivil toplum kuruluslarindan üst düzey yetkililerin katilimiyla düzenlenen törenle duyuruldu.

"Gazze Seridi'nin yani sira Bati Seria ve Dogu Kudüs'te en yoksul 1,6 milyon Filistinli için 510 milyon dolar degerinde bir insani plan baslattik." ifadesine yer verilen açiklamada, bu kapsamda 2022'de uygulamaya konulacak projelerle Filistinlilerin gida güvenligi, saglik, egitim, konaklama, su, hijyen ve altyapi gibi temel ihtiyaçlarini gidermenin hedeflendigi kaydedildi.

2022'de her 5 Filistinliden ikisinin bir sekilde insani yardima muhtaç olacagina isaret edilen açiklamada, bunun yüzde 64'ünü olusturan yaklasik 1,3 milyon kisinin abluka altindaki Gazze Seridi'nde yasadigi vurgulandi.

Açiklamada sözlerine yer verilen BM Filistin Insani Isler Koordinatörü Lynn Hastings, söz konusu planin kapsadigi 193 projenin hayata geçirilmesi için onlarca insani yardim kurulusunun hazir bekledigini ifade etti.

Hastings, Israil isgalinin boyundurugunda hayat mücadelesi veren Filistinlilerin haklarini birlikte korumaya çalisacaklarini ve onlari daha fazla kaliteli hizmetlerle bulusturmaya gayret edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA