Yarim Asirdir Insanlari Giydiriyor

Iznik Belediyesi, “Yasayan Iznik Hazineleri” belgesellerinde bu defa emektar terzi Ahmet Turhan’in hayatini ele aldi.

Yarim Asirdir Insanlari Giydiriyor
Unutulmaya yüz tutmus el sanatlarinin ustalari ile mesleklerinde yarim asri devirmis kisilerin hayatlari Iznik Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Biriminin“Yasayan Iznik Hazineleri” projesi çerçevesinde belgesellestirilmeye devam ediyor. Terzilikle geçimini saglayan Ahmet Turhan (68), icra ettigi zanaati ile yarim asirdir meslegini askla devam ettiriyor.

1953 yilinda Yenisehir’in Çiçeközü köyünde dünyaya gelen Ahmet Turhan, 1957 yilinda Iznik’e yerleserek çocukluk yillarindan itibaren ustasi babasinin yaninda çalismaya basladigini dile getirdi. Turhan “1968 yilindan bu yana terzilik meslegiyle ugrasiyorum.Ilkokuldan sonra okula devam etmeyecegim deyince babam dogru dükkana dedi.

Bende o gün dükkana bir girdim 53 yildir dükkanda, makinenin basindayim” diye konustu.

Meslege basladigi çocuk yillardan itibaren hayatini belgeselde anlatan Ahmet Turhan, “Yaptiginiz iste basarili olmaniz ve gönlünüzün rahat olmasi için sebat ve kanaat sahibi olmaniz lâzim. Ben yarim asri geçen çalisma hayatinda bunu gördüm, bunu ögrendim. Rahmetli babamin vasiyeti vardi. Oglum, elinin emegini al, hakkini al. Elinin emegine acima derdi. Müsteriyi memnun edebilirsek biz de huzurlu oluyoruz. Gönül rahatligiyla yapilan bir iste zevk olur. Eger gönül rahatligiyla yapmiyorsaniz hep kahir olur” diye konustu.

Turhan, Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta’ya bu çalismalar ile gelecek kusaklara aktarilan ve tarihe not düsülen belgeseller dolayisiyla tesekkür etti.
Kaynak: İHA