Türkiye, Kosova'ya Arama-Kurtarma Çalismalari Için K9 Köpekleri Bagisladi

Türk Silahli Kuvvetleri, Kosova Güvenlik Gücüne (FSK) arama-kurtarma çalismalarinda kullanmak üzere özel egitilmis 6 K9 köpegi bagisladi.

Baskent Pristine yakinlarinda bulunan FSK'nin K9 Arama-Kurtarma Biriminde düzenlenen törende konusan Kosova Ulusal Muhafiz Komutani Tuggeneral Cevahir Geci, ülkesinin arama-kurtarma köpeklerinin öneminin farkinda oldugunu söyledi.

Bunu 2019'da, onlarca kisinin hayatini kaybettigi Arnavutluk'taki depremde tecrübe ettiklerini belirten Geci, "Burada isimize profesyonellik seviyesi dahil oldu. Köpekler ile daha profesyonel is yaptik ve FSK üyelerinin dogrudan tehlikeye girmedigi daha kolay is yaptik. Bu, bize yüzde yüz daha iyi bir resim ve daha verimli bir çalisma sagladi." diye konustu.

Türk ordusuna bu bagistan dolayi tesekkür eden Geci, askerlerden Türkiye'de egitimden kazandiklari becerileri diger meslektaslariyla paylasmalarini istedi.

Türkiye'nin Pristine Büyükelçiligi Askeri Atasesi Çagdas Akif Kahraman da egitimlerini basariyla tamamlayan FSK personelini kutladi.

Egitim faaliyetleri kapsaminda 27 Eylül-10 Aralik tarihlerinde arama-kurtarma köpegi egitimi düzenlendigini anlatan Kahraman, "Türk Silahli Kuvvetleri personeli egitim konusundaki bilgi ve tecrübesini Kosovali kardesleriyle paylasmaktan büyük onur duymaktadir." dedi.

Kaynak: AA