TÜIOSB'ye Türkiye'nin Ilk Ihracat Odakli Dijital Ve Yesil OSB Ödülü

İçel-Tarsus Tarimsal Ürün Isleme Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜIOSB) ‘Yesil Ekonomi’ ana temasiyla gerçeklestirilen 5. Istanbul Ekonomi Zirvesi’nde ’Türkiye’nin Ilk Ihracat Odakli Dijital ve Yesil OSB’si Ödülü’ne layik görüldü.

TÜIOSB'ye Türkiye'nin Ilk Ihracat Odakli Dijital Ve Yesil OSB Ödülü
Devlet Eski Bakani, Istanbul Ekonomi Zirvesi Yönetim Kurulu Baskani Kürsad Tüzmen ve Istanbul Ekonomi Zirvesi Icra Kurulu Baskani Abdullah Deger’in ev sahipliginde gerçeklesen 5. Istanbul Ekonomi Zirvesi ile yesil ekonomiye yön verildi.

Zirve kapsaminda düzenlenen panellerde, Sürdürülebilir Kalkinmada Yesil Ekonominin Önemi, Dünyanin Yenilenebilir Enerjide Degisim ve Dönüsüm Süreci, Kovid-19 Ile Birlikte Kirilan Tedarik Zincirinde Yeni Dengeler, Degisen Mobilite Ekosistemi ve Dijital Gelecegimiz, Otomobil Sisteminde Elektrifikasyon Dönüsüm, Dijital Tarim ve Temel Gida, Eko Turizmin Çevresel Ekonomik ve Sosyokültürel Etkileri, Yesil Mutabakat Küresel Ekonomide Dengeleri Nasil Degistirecek? ile Bankacilik ve Finans gibi konu basliklari ele alindi.

Dijital tarim çözümleri ve tarimsal sanayinin dijitallesmesi ele alindi

TÜIOSB’nin koordinasyonunu üstlendigi, TÜIOSB Yönetim Kurulu Baskani Gül Akyürek Balta’nin moderatörlügünde gerçeklestirilen Dijital Tarim ve Temel Gida konulu panelde Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Özlem Kestioglu, Schneider Electric Türkiye, Pakistan ve Orta Asya Bölge Baskani Bora Tuncer ve MEXT Teknoloji Merkezi Grup Direktörü Efe Erdem, dijital tarim çözümleri ve tarimsal sanayinin dijitallesmesi alanlarinda küresel ölçekte yasanan gelismeleri degerlendirdi.

Panelin açilisinda konusan Baskan Gül Akyürek Balta, son yillarda dünya gündeminde küresel isinma, kaynaklarin etkin kullanimi, karbon ayak izinin azaltilmasi ve dogal kaynak yönetimi gibi kavramlarin öne çiktigini vurgulayip, uluslararasi kuruluslarin ve ülkelerin hijyenik, güvenilir ve uzun süre saklanabilir gidaya erisim konularinda stratejiler gelistirdigini belirtti.

Saglikli gidanin ham maddesinin elde edilmesi ve sürdürülebilir tarim politikalari kapsaminda dijital tarim çözümlerinin ve tarimsal sanayinin dijitallesmesinin kendi kendine yetebilme hedefinde tüm uluslar için kritik önem tasidigini kaydeden Baskan Akyürek Balta, küresel iklim hedeflerine ulasmanin yolunun tarladan çatala deger zincirinin olusturulmasindan ve tedarik zincirinin tamaminin dijitallesmesinden geçtigini söyledi.



TÜIOSB’nin kurdugu ekosistemin simgesi DigiGreenFoodValley

İçel’in ilk ihtisas OSB’si olan TÜIOSB’nin uluslararasi ve ulusal ölçekte belirlenen yesil dönüsüm stratejileri paralelinde tarimsal ürün isleme ve gida sektöründe faaliyet gösteren yatirimci firmalarin dijitallesme, Avrupa Yesil Mutabakati ve Endüstri 4.0 odakli sürdürülebilir üretim altyapisinin güçlü bir sekilde olusturulmasi için çok yönlü çalismalar yürüttügünü ifade eden Baskan Akyürek Balta, “TÜIOSB olarak nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemler olmak üzere üç asamadan olusan Endüstri 4.0 felsefesine uygun Türkiye’nin ilk dijital ve yesil OSB’sini kuruyoruz. Çevreye ve insana saygiyi esas alan TÜIOSB’de Avrupa Yesil Mutabakati’na uyumlu, sürdürülebilir üretime dayali dijital tarim ve gida ekosistemini olusturuyoruz. Bu ekosistemin en önemli bileseni olan ve yüksek kaliteyi ifade eden DigiGreenFoodValley sertifikasiyla ürünlerimizi ihraç ederek, ülkemize katma deger saglayacak yatirimlarimizi TÜIOSB ile büyütecegiz” dedi.

5. Istanbul Ekonomi Zirvesi’nin gala yemeginde düzenlenen Altin Degerler Ödülleri töreninde TÜIOSB, ’Türkiye’nin Ilk Ihracat Odakli Dijital ve Yesil OSB’si Ödülü’ne layik görüldü.

Kaynak: İHA