Kudüs Karikatür Yarismasinin Ödülleri, 18 Aralik'ta Sahiplerini Bulacak

Uluslararasi Mirasimiz Kudüs Karikatür Yarismasi'nin kazananlarinin açiklanacagi ödül töreninde, 'Rüzgarli Tepenin Çocuklari' Kudüs ezgilerini seslendirecek ve Kudüs ziyareti çekilisi yapilacak.

4. Uluslararasi Mirasimiz Kudüs Karikatür Yarismasi'nin ödülleri, 18 Aralik'ta sahiplerini bulacak.

Mirasimiz Dernegi ve Dünya Karikatüristler Birligi (UWC) tarafindan bu yil dördüncüsü düzenlenen yarismanin kazananlari, ödüllerini Esenler Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenecek törenle alacak.

Kudüs ziyareti çekilisinin de yapilacagi ödül töreninde, gençlerden olusan "Rüzgarli Tepenin Çocuklari" grubu, Kudüs ezgilerini seslendirecek.

Ödül gecesinde "Mirasimiz Dernegi Özel Ödülü", "Naci el-Ali Özel Ödülü", "Necmettin Erbakan Özel Ödülü", "II. Abdülhamit Han Özel Ödülü" ve "Selahaddin Eyyubi Özel Ödülü" de sahiplerine sunulacak.

Basaksehir Belediyesi, Esenler Belediyesi, Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Eyüpsultan Belediyesinin katkilariyla düzenlenen yarismada birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye 10 bin lira verilecek.

Ayrica 73 eserin yer alacagi sergi de etkinlik kapsaminda ziyarete açilacak.

- Yarisma hakkinda

Karikatüristlerin Kudüs ile alakali insan haklari, adalet, özgürlük, sevgi, kültür, sosyal hayat, sosyal sorumluluk, baris, sehir hayati gibi kavramlari ve konulari zenginlestirici bir perspektifle islemesi beklenen yarismanin basvurulari 29 Ekim'de sona erdi.

Yarismaya 38 ülkeden 209 karikatürist tarafindan gönderilen 518 eser, ön jüri tarafindan degerlendirildi ve yaklasik 50 eser finale kaldi.

Finale kalan eserler ise Türkiye'den Ahmet Altay ve Murat Yilmaz'in yani sira Belçika'dan Luc Descheemaeker, Romanya'dan Doru Axinte, Misir'dan Wesam Khalil, Suriye'den Yaser Ahmad ve Iran'dan Nahid Maghsoudi'nin yer aldigi ana jüri tarafindan 2 gün süren toplantilarda incelendi ve ödül alacak isimler belirlendi.

Uluslararasi Mirasimiz Kudüs Karikatür Yarismasi, 4 yildir sosyal hayatta kültürel mirasin önemini, bu çerçevede sosyal sorumluluk bilincini, Kudüs'ün kültürel mirasa katkisini ve kültürel hayattaki önemini gündeme getirmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA