Komsusunu Öldüren Fitness Egitmeninin Davasinda Mütalaa

Besiktas’ta gürültü yaptigi gerekçesiyle kendisini uyaran apartman görevlisi Nefise Dolapci’ya cinsel saldirida bulunup bogazini keserek öldüren sanik Ibrahim Yener’in yargilandigi davada mütalaasini açiklayan savcilik, 3 ayri suçtan agirlastirilmis müebbet ile 22,5 yila kadar hapsini talep etti. Durusmada savunma yapan sanik, “Sizler hepiniz insan sarrafisinizdir, bir bakisla kimin ne yapip yapmadigini anlayabilirsiniz. Olayin kaza oldugu asikardir” dedi.

Besiktas’ta 2018 yilinda, 53 yasindaki apartman görevlisi Nefise Dolapci’ya cinsel saldirida bulunan ardindan bogazini keserek öldürdügü iddia edilen 33 yasindaki fitness egitmeni Ibrahim Yener’in yargilanmasina devam edildi. Istanbul 4.Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada müstekiler Murat Dolapci ve Nihal Dolapci, taraf avukatlari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati hazir bulundu. Tutuklu sanik Ibrahim Yener ise durusmaya tutuklu bulundugu cezaevinden SEGBIS araciligiyla baglandi.

Maktulün esi ve kizi, sanigin en agir cezayi almasini istedi

Durusmada beyanda bulunan maktul Nefise Dolapci’nin müsteki esi Murat Dolapci, “Kasten çagirarak, kafasina sise vurarak içeri çekip öldürdü esimi. En agir cezayi almasini istiyorum” dedi.

Maktulün kizi olan müsteki Nihal Dolapci ise “Isledigi suçlar birden fazladir, canice islenmistir. En agir cezayi almasini talep ediyorum” diye konustu.

Müstekilerin avukatlari beyanlarinda, sanigin isledigi suçlarin Adli Tip Kurumu raporuyla kanitlandigini belirterek, tutuklu sanik Ibrahim Yener’in herhangi bir indirim uygulanmaksizin en agir cezayi almasini talep etti.

Mütalaada sanigin cinsel saldiri suçunu gizlemek için öldürdügü açiklandi

Durusmada esas hakkindaki mütalaasini açiklayan Cumhuriyet savcisi, olay aninda üzerindeki elbiseleri yirtilan Nefise Dolapci’nin saniga direnç gösterdigi, vücudunda birden çok kirik ve kesi olacak sekilde darp edilip öldürüldügü, kendisine yönelik cinsel saldiri eylemine riza göstermedigi ve bu sirada sanik tarafindan alikonuldugu aktarildi. Dosya kapsamindaki delillerin anlatildigi mütalaada, sanigin maktulü özgürlügünden alikoymak suretiyle isledigi cinsel saldiri suçunu gizlemek için öldürdügü kaydedildi. Mütalaada, sanigin ‘tasarlayarak kasten öldürme’, ‘cinsel saldiri’ ve ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet ile 22,5 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

“Bu yüz kizartici suçu islemedim”

Tutuklu sanik Ibrahim Yener, mütalaaya karsi savunmasinda, “Bu yüz kizartici suçu islemedim. Olayin kaza oldugu asikardir. Bana diyorlar ki ‘kaçma suretiyle’, ben zaten kaçmadim, kendim teslim oldum. Sizler hepiniz insan sarrafisinizdir, bir bakisla kimin ne yapip yapmadigini anlayabilirsiniz. Ben bir sey demiyorum, adaletinize siginiyorum” ifadelerini kullandi.

Sanik avukatlari ise yazili bir savunma hazirlayabilmeleri için mahkemeden süre talep ettiler.

Mahkeme, tutuklu sanigin avukatlarinin esas hakkindaki mütalaaya karsi savunma hazirlayabilmeleri için süre verilmesine ve sanik Ibrahim Yener’in tutukluluk halinin devamina hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Ibrahim Yener’in yasadigi binada apartman görevlisi olarak çalisan Nefise Dolapci’yi kafasina vurup, bogazini kesmek suretiyle öldürdügü gerekçesiyle ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA