Ermenistan Basbakani Pasinyan Açiklamasi 'Demiryolunun Yeniden Açilmasi Konusunda Anlasmaya Varildi'

Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, Avrupa Birligi Konseyi Baskani Charles Michel ve Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile gerçeklestirdigi üçlü görüsmenin ardindan demiryolunun yeniden açilmasi konusunda anlasmaya varildigini duyurdu.

Belçika’nin baskenti Brüksel’de Avrupa Birligi Konseyi Baskani Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan dün bir üçlü görüsme gerçeklestirmisti. Yapilan görüsmenin ardindan Pasinyan sosyal medya hesabindan, Azerbaycan ile demiryolunun tekrar açilmasi yönünde anlastiklarini açikladi.

Anlasma ile Ermenistan’in, Rusya ve Iran’a, demiryolu hattiyla ulasabilecegini belirten Pasinyan, "Avrupa Birligi Konseyi Baskani Charles Michel ve Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile üçlü görüsmede demiryolunun yeniden açilmasina iliskin anlasmayi yeniden teyit ettik. Buna göre demiryolu, uluslararasi kabul görmüs sinir ve gümrük kurallarina uygun, karsiliklilik esasina göre, ülkelerin egemenlik ve yargi yetkisi altinda çalisacaktir. Ermenistan, Iran Islam Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu’na demiryolu ile erisebilecek. Temaslari sürdürme konusunda da anlastik" dedi.

Kaynak: İHA