Denizli'de Gençler Akademide Bulusuyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi ve BM Türkiye Ofisi isbirligi ile düzenlenen Gençlik Akademisi Projesi basladi. Gençligin kendileri için çok önemli oldugunu vurgulayan Baskan Zolan, "Gençlerimiz eger kendilerini donanimli bir sekilde yetistirirlerse sehrimizi, ülkemizi ve dünyamizi daha güzel bir gelecege hazirlayabilirler" dedi.

Denizli'de Gençler Akademide Bulusuyor


Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi ve Birlesmis Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserligi Türkiye Ofisi isbirligi ile düzenlenen Gençlik Akademisi Projesi basladi.

Projenin tanitim toplantisi Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapildi. Programa, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, BM Mülteciler Yüksek Komiserligi Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Kent Konseyi Baskani Ali Degirmenci, davetliler ve çok sayida genç katildi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akin, proje ile Denizli’de ikamet eden 15-30 yas arasindaki gençler, Gençlik Meclisi gönüllüleri ile genç mültecilerin söz konusu akademik programdan faydalanacagini söyledi.



"Gençlerimizin talepleri birinci önceligimizdir"

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, gençligin kendileri için çok önemli oldugunu vurgulayarak, "Göreve geldigimiz günden bu güne kadar Gençlik Meclisimizin yaptigi etkinlikleri yakindan takip ediyoruz. Onlarin taleplerini yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Gençlik demek gelecek demektir, enerji demektir, hazine demektir. Gençlerimiz eger kendilerini donanimli bir sekilde yetistirirlerse sehrimizi, ülkemizi ve dünyamizi daha güzel bir gelecege hazirlayabilirler" dedi.

Gençlerin taleplerinin birinci öncelikleri oldugunu ifade eden Baskan Zolan, "Gençlerimizin katilimci demokrasi bilinci ile yönetimlerde söz sahibi olmalarini istiyoruz. Gençlik Meclisimizin kurulus amaci da budur. Bunun yaninda Kadin Meclisimiz, Çocuk Meclisimiz ve Engelliler Meclisimizle sehrin tüm paydaslarinin yönetime dahil olmasini amaçliyoruz" dedi.



"Amacimiz huzurlu yasami saglamak"

Dünyada arzu edilmeyen savaslarin yasandigini anlatan Baskan Zolan, sunlari kaydetti: "Bu savaslar nedeniyle ülkelerini terk eden insanlar var. Biz Türkiye olarak savas magduru bu insanlarin büyük bir bölümünü ülkemizde barindiriyoruz. Bunlarin bir kismi da sehrimizde. Sehrimizde yasayan mültecilerin uyum sürecini kolaylasabilmesi, huzur ortaminin saglanmasi ve gençlerle temasinin güçlenmesi noktasinda BM Mülteci Komisyonu’na Gençlik Meclisimiz bir proje sundu ve bu proje kabul edildi. Bu proje ile amacimiz huzurlu yasami saglamak ve gençlerimizin donanimini arttirmak. Bu proje ile verecegimiz egitimle gençlerimizi gelecege hazirlamak istiyoruz. Bu bizim asli görevimiz” dedi.

Projenin açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan Baskan Zolan ve beraberindekiler gençlerin egitim alacagi bölümleri inceledi.
Kaynak: İHA