Bazi Saglik Ve Sosyal Hizmet Çalisanlari Is Birakti

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut: 'Bu görevi birakma eylemleri daha sonra tüm meslek örgütlerinin görüsleri dogrultusunda uzayabilir, baska günlere de yayilabilir tamamiyla örgütler demokratik örgütler olarak karar verecekler buna ve bizler de bu karari uygulayacagiz' Ankara Tabip Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Lales Tunç: 'Saglik, ekip isidir. Ekibin her bir üyesi, insanca yasayacak bir ücret ve güvenli çalisma kosullarinda ekip olarak, is barisi bozulmadan çalismak istemektedir'

Türk Tabipleri Birligi (TTB) ve saglik sendikalari, hekimlerin gelirleri ve özlük haklarini içeren yasal düzenleme talebiyle is birakma eylemi yapti.

Türk Tabipleri Birliginin çagrisiyla bir günlük is birakan saglik ve sosyal hizmet çalisanlarindan bir kismi Hacettepe Üniversitesi Tip Fakültesi yerleskesinde bir araya geldi.

Burada açiklama yapan TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, artan enflasyon sebebiyle doktorlarin geçinemeyecek duruma geldigini söyledi. Bulut, "Biçak kemige dayandigi için biz bugün karsinizdayiz. Bu görevi birakma eylemleri daha sonra tüm meslek örgütlerinin görüsleri dogrultusunda uzayabilir, baska günlere de yayilabilir. Örgütler, demokratik örgütler olarak karar verecekler buna ve bizler de bu karari uygulayacagiz." seklinde konustu.

Ankara Tabip Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Lales Tunç ise "salgin döneminde canla basla çalisan saglik çalisanlarinin issizlikle, isten atilmalarla, yoksullukla karsi karsiya birakildigini" iddia etti.

Doktorlara yapilacak zammi da içeren düzenlemenin geri çekilmesi konusunda degerlendirmelerde bulunan Tunç, "Iktidara belirtmek isteriz ki emekli hekimlere vereceginiz ücret yüksek degildir; çalisanlara verdiginiz ücret düsüktür. Saglik, ekip isidir. Ekibin her bir üyesi, insanca yasayacak bir ücret ve güvenli çalisma kosullarinda ekip olarak, is barisi bozulmadan çalismak istemektedir." dedi.

Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) Genel Baskani Hüsnü Yildirim ise ücretsiz ve nitelikli saglik hizmeti sunmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Genel Saglik ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalisanlari Sendikasi (Genel Saglik-Is), Birinci Basamak Saglik Çalisanlari Birlik ve Dayanisma Sendikasi ile Devrimci Saglik Isçileri Sendikasi (Dev Saglik-Is) temsilcileri ile CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de açiklamaya destek verdi.
Kaynak: AA