Adalet Çalisani Yazar Ve Sairler, Etkinlikte Bir Araya Geldi

Adalet Çalisanlari Birligi Egitim, Kültür ve Sanat Dernegi (ADAÇ) tarafindan "1. Adalet Çalisanlari Yazar ve Sair Bulusmasi" etkinligi düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanliginin, "Gençlik Projeleri Destek Programi" kapsaminda kurulan ADAÇ Kütüphanesi'nde yapilan etkinlige Türkiye'nin çesitli sehirlerinden adalet çalisani katildi.

AA muhabirine konusan ADAÇ Baskani Tuncer Akin, derneklerinde zabit katibi, mübasir, infaz koruma memuru gibi çok farkli dallardan adalet çalisani oldugunu, kütüphanede bir araya gelerek çesitli egitim, kültür ve sanat etkinlikleri yaptiklari söyledi.

Düzenledikleri etkinliklerle adalet çalisani yazarlarin kitaplarini tanitma ve kendilerini duyurma firsati yakaladigini dile getiren Akin, "Amacimiz, adalet çalisanlarinin gönüllerini mayalayip onlari da kitap yazmaya, egitimsel, kültürel faaliyetler içinde bulunmaya tesvik etmek." dedi.

Tuncer Akin ile "Hayati Askla Yasa" kitabinin ortak yazarligini yapan Cumhuriyet Savcisi Mehmet Aykut Cihangir ise adalet çalisanlarinin bir yandan da edebi eserler vermesinin çok kiymetli oldugunu ifade etti.

Adalet çalisanlari tarafindan yazilan eserlerin adalet sürecindeki deneyimler ve gözlemlerle hazirlandigini vurgulayan Cihangir, "Bizler, bu ülkenin titreyen yüregiyiz. Bütün edebi türdeki eserlerimizle siirimizle romanlarimizla öykülerimizle kisisel dönüsüm eserlerimizle hepsi aslinda bu ülkenin degeri." diye konustu.

Etkinlikte ayrica siir yarismasi düzenlendi ve katilimcilara plaket verildi.

Kaynak: AA