Jandarma Minibüse Yolcu Gibi Bindi, Kurallara Uymayan Sürücüleri Denetledi

Trabzon’da sürücüleri denetlemek için minibüslere yolcu gibi binen jandarma ekipleri, kurallara uymadiklarini tespit ettigi sürücülere para cezasi kesti.

Jandarma Minibüse Yolcu Gibi Bindi, Kurallara Uymayan Sürücüleri Denetledi
Trabzon Il Jandarma Komutanligi ekiplerine bagli trafik timleri kent genelinde trafik düzeni ve güvenligin saglanmasi için denetim yapti. Denetimler kapsaminda, sivil jandarma personeli ilçeler arasinda seyahat yapan minibüslere sivil kiyafetle yolcu olarak binerek sürücülerin trafik kurallarina, yolcularin ise Korona virüs tedbirlerine uyup uymadigini kontrol etti.

Sivil jandarma ekiplerinin bulundugu minibüsler Akçaabat-Düzköy karayolunun 8. km’sinde drone destekli yapilan uygulamada durduruldu. Bu sirada yolcu olarak minibüse binen jandarma, sürücü ve yolculara kendisini tanitti. Personelin verdigi bilgiler dogrultusunda yapilan denetimlerde emniyet kemeri takmayan, seyir halinde cep telefonu kullanan ve kural ihlali yapan 18 sürücüye 3 bin 128 TL para cezasi kesildi. Kent genelinde 160 minibüs denetlenirken, jandarma ekipleri tarafindan yolculara trafik kurallarinin yer aldigi brosürlerin de dagitimi yapildi. Minibüs içerisinde bulunan çocuk yolculara da boyama kitabi veren jandarma ekipleri kurullara uyan sürücülere tesekkür etti.

Vatandaslarin güven içerisinde seyahat etmelerini saglamak maksadiyla jandarma trafik ekipleri tarafindan denetimlerin sürecegi ögrenildi.

(Ozan Köse /IHA)
Kaynak: İHA