Technopc, Savunma Sanayisine Özel Ürünlerle SAHA EXPO 2021 Fuari'nda

Technopc, Türkiye’nin savunma sanayisi ihtiyaçlari dogrultusunda gelistirilmis olan farkli form faktörlerdeki kartlarin ve elektronik birimlerin paketlenmesi için askeri bilgisayar mekaniklerinin tasarim ve imalat faaliyetlerini tamamen milli imkanlarla yürüterek, savunma sanayinin hizmetine yenilikçe ürünler sunuyor.

Technopc, 10-13 Kasim'da düzenlenecek SAHA EXPO 2021 Fuari'nda savunma sanayisine özel ürünleriyle yer alacak.

Technopc'den yapilan açiklamaya göre, savunma, deniz ve havacilik sektörlerindeki en gelismis teknolojilerin sergilenecegi SAHA EXPO 2021 fuari, 10-13 Kasim'da Istanbul Fuar Merkezinde gerçeklestirilecek.

Savunma sanayisi, sivil havacilik ve uzay sektörlerinde milli sistemler gelistirmek hedefiyle kurulan Saha Istanbul bu fuarla savunma sanayinin devlerini bir araya getiriyor. Milli Savunma Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Ticaret Bakanligi ve Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) tarafindan desteklenen fuar, 30 ülkeden 600’ün üzerinde firmanin katilimi ile gerçeklesecek.

Savunma sanayisinde, sahadaki araçlarin içinde ya da savunma birimleri tarafindan kullanilan dayanikli ve uluslararasi standartlara uygun bilgisayarlar, zorlu testlerden geçerek Türkiye’de milli imkanlarla üretiliyor. Bu bilgisayarlari, Türkiye’nin yerli bilgisayar üretici sertifikasina sahip ilk ve tek markasi, ayni zamanda Saha Istanbul üyesi olan Technopc üretiyor.

Technopc, Türkiye’nin savunma sanayii ihtiyaçlari dogrultusunda gelistirilmis olan farkli form faktörlerdeki kartlarin ve elektronik birimlerin paketlenmesi için askeri bilgisayar mekaniklerinin tasarim ve imalat faaliyetlerini tamamen milli imkanlarla yürüterek, savunma sanayinin hizmetine yenilikçe ürünler sunuyor.

Kendi bünyesinde bulunan Ar- Ge ekibi ile Technopc, savunma sanayisi kapsaminda askeri teknolojinin üretim ve saha uygulamalari alanlarinda ve mühendislik, üretim ve servis hizmetleri ve daha birçok alanda savunma sanayi için gelistirmeler yapiyor. Technopc ürünlerinde sadece donanim degil ayni zamanda yapay zeka destekli yazilimlar da kullaniliyor.

Technopc ürün yelpazesinde MIL-STD, NATO ve IP gibi uluslararasi standartlarda üretilerek test edilmis ve uygunluk belgesi almis askeri bilgisayarlar ve tabletler bulunuyor. Bu cihazlar fiziksel olarak yüksek mukavemetli malzeme ile kaplanmis, her açidan düsmeye karsi dayaniklilik gösteriyor. Ayrica tüm arayüzler su geçirmez ve toz geçirmez malzemelerle donatilmis olarak kullanima sunuluyor.

Technopc, savunma sanayi ile birlikte, perakende, egitim, saglik, finans, kamu, üretim ve telekomünikasyon gibi farkli sektörlerde faaliyet gösteren yüzlerce kurumsal markaya, kamuya ve son kullanicilara 25 yildir teknolojik ürün çözümleri üretiyor.
Kaynak: AA