Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Miran Açiklamasi 'Firsat Esitligi Için Okullara Kaynak Aktarilmali'

Milli Egitim Bakanligi’nin 7 yil aradan sonra 1-3 Aralik’ta 20. Milli Egitim Sûrasi’ni toplayacagini belirten Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, Sûra’da temel egitimde firsat esitligi, ögretmenlerin mesleki gelisimi ve mesleki egitimin iyilestirilmesi gibi konularin da ele alinacagini hatirlatarak görüs ve düsüncelerini paylasti.

Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Miran Açiklamasi 'Firsat Esitligi Için Okullara Kaynak Aktarilmali'
Egitim-Bir-Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, 7 yil sonra ‘Egitimde Firsat Esitligi’ basligiyla sûranin yeniden toplanmasinin sevindirici bir gelisme oldugunu belirterek, sendikanin bulusma öncesinde görüs ve öneriler raporunu hazirladigini söyledi.

Milli Egitim Bakanliginin Sûra’da egitimde firsat esitligini merkeze aldigina dikkat çeken Miran, ögrencilerin ögrenmeleri ve potansiyelini gerçeklestirebilmeleri için firsatlari esitleyecek sekilde okullara kaynak aktarilmasinin önemli oldugunu vurguladi.

“Bu nedenle, okullara kaynak dagiliminin adil yapilmasi önem tasimaktadir”

Miran söyle konustu: “Dezavantajli ögrencilerin devam ettigi okullarda ögrenme eksikliklerini giderecek ek yatirimlarin yani sira, ögrencilerin basarili olabilmek için ihtiyaç duyduklari insan ve materyal kaynagi gibi her türlü kaynaga sahip olmalari saglanmalidir. Bu nedenle, okullara kaynak dagiliminin adil yapilmasi önem tasimaktadir. Egitim kazanimlarini daha nitelikli kilmanin yolu hakkaniyetli olmaktan, egitimde firsat ve imkân esitligini saglamanin en iyi aracinin da devlet okullarini güçlendirmekten geçtigi unutulmamalidir” dedi.



"Istihdam türü hâline gelmesinin önüne geçilmeli”

Millî Egitim Bakanligi’nin, sayilari bazi dönemlerde 80 binleri asan ücretli ögretmenlerle egitim faaliyetlerinin yürütülmesinin normal olmadigini, olaganüstü sartlardan kaynaklanan bu durumun geçici oldugunu kabul etmesi gerektigini belirten Baskan Miran, “Egitimin kalitesini ve verimliligini düsüren ücretli ögretmenlik uygulamasinin en kisa sürede terk edilmesi ve ögretmenlik meslegi içinde bir istihdam türü hâline gelmesinin önüne geçilmeli” dedi.

Miran sözlerini söyle noktaladi: “Millî Egitim Sûrasi’nda getirilecek teklifler ve yapilacak analizler; ögretmenler, egitim yöneticileri, ögrenciler ve tüm milletimizin zihin dünyasinda yeni ufuklar açmalidir. Sûra’da alinacak kararlarin ve bu kararlar dogrultusunda hayata geçirilecek uygulamalarin millî egitim sistemimize arti deger katacagina inaniyoruz.”
Kaynak: İHA