Kirgizistan'da 24 Kasim Ögretmenler Günü Konserle Kutlandi

Karadeniz müziginin sevilen ismi Merve Yavuz, 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla Kirgizistan'in baskenti Biskek'te görev yapan Türk ögretmenlere özel konser verdi.

Türkiye'nin Biskek Büyükelçiligi Egitim Müsavirligi tarafindan Biskek'te bir dügün salonunda organize edilen konser programina, Türkiye Milli Egitim Bakanligina bagli ögretmenler ve aileleri ilgi gösterdi.

Büyükelçilik mensuplari ve ailelerinin de katildigi programda konusan Büyükelçiligin Müstesari Yekta Kamil Noyan, ögretmenlerin 24 Kasim Ögretmenler Günü'nü kutladi.

Orta Asya'daki kardeslerine verilen en büyük hediyenin egitim oldugunu söyleyen Noyan, "Ne mutlu ki sizlere, hem gurbetçi vatandaslarimizin ve Kirgiz ailelerinin çocuklarini yetistiriyorsunuz hem de ülkemizin elçileri olarak kamu diplomasisini icra ediyorsunuz. Çok tesekkür ediyoruz." dedi.

Noyan, konusmasinda, Kirgizistan'da faaliyet gösteren Milli Egitim Bakanligina bagli tüm okullarinin marka degeri tasiyan kurumlar oldugunu vurguladi.

Görevleri ugruna feda eden sehit ögretmenleri rahmet ve sükranla anan Egitim Müsaviri Harun Karci da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ögretmenlik meslegine verdigi degeri ifade eden "Benim en güzel yanim ögretmenligimdir" sözünü hatirlatarak ögretmenleri kutladi.

Konusmalarin ardindan sahneye çikan Yavuz, kendisinin de 12 yillik ögretmen oldugunu belirterek "Biskek'te bulunmaktan benim için büyük onur ve gurur. Ben Trabzonluyum. Karadeniz ezgilerini bir de Biskek'te seslendirmek varmis. Güzel sarkilarimi seslendirecegim. Umarim güzel bir gece geçiririz." ifadelerini kullandi.

Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Orkestrasi ve Biskek'teki Türk Ortaokulu Müzik ögretmeninin esliginde türkülerini söyleyen Yavuz, ortaya koydugu performansla izleyicileri begeni topladi.

Yavuz'a konserin sonunda müsavirlik ve okul müdürleri tarafindan çesitli hediyeler sunuldu.

Kaynak: AA