New York Borsasi Karisik Seyirle Kapandi

New York borsasi, ABD Baskani Joe Biden'in ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani adayi olarak Jerome Powell'i seçmesinin ardindan haftanin ilk islem gününü karisik seyirle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, yüzde 0,05 artisla 35.619,25 puana çikti.

S&P 500 endeksi yüzde 0,32 azalisla 4.682,95 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,26 kayipla 15.854,8 puana düstü.

ABD Baskani Biden'in Fed Baskanligina Jerome Powell'i ikinci bir dönem için aday göstereceginin açiklanmasinin ardindan güne yükselisle baslayan endeksler, gün içerisinde karisik bir seyir izledi.

Biden, Fed Baskanligina Jerome Powell'i ve Baskan Yardimciligina Lael Brainard'i aday gösterdigini duyurdu.

Beyaz Saray'in Fed Baskani adayina iliskin kararini açiklamasinin ardindan bankacilik hisseleri ile tahvil faizleri yükselis kaydetti. ABD'nin 10 yillik tahvil faizi yüzde 1,63 seviyelerine kadar yükseldi.

Ülkenin büyük yatirim bankalarindan JPMorgan ve Morgan Stanley'nin hisseleri de yüzde 2'nin üzerinde deger kazandi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina iliskin haber akisi da piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ederken, Avusturya'nin karantina önlemlerini yeniden uygulamaya koymasinin ardindan Almanya Basbakani Angela Merkel de vakalarin arttigi konusunda uyarida bulundu.

Analistler, ABD'de sali günü Baskan Biden'in ekonomiye iliskin açiklamalari ile imalat sanayi ve hizmet sektörü Satinalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin yatirimcilar tarafindan takip edilecegini belirtti.

Kaynak: AA