Antalya'da 'Türk Dünyasi Saheserleri Konseri' Düzenlendi

Konser, Yunus Emre'nin vefatinin 700'üncü yili ve Azerbaycanli ünlü sair Nizami Gencevi'nin dogumunun 880'inci yilina ithaf edildi.

Antalya'da, "Türk Dünyasi Saheserleri Konseri" gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) is birligiyle Yunus Emre'nin vefatinin 700'üncü yili ve Azerbaycanli ünlü sair Nizami Gencevi'nin dogumunun 880'inci yili anisina düzenlenen konser, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapildi.

Konserde, Antalya Senfoni Orkestrasi ve TÜRKSOY Müzik Toplulugu esliginde Yunus Emre ve Nizami Gencevi'nin eserlerinden bestelenen müzikleri seslendirildi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, yaptigi konusmada, konserlerle Türk kültürünü ve medeniyetini tanitmak için çalistiklarini söyledi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Durmus Ali Arslan da Tük cografyasinin iki güzide fikir ve gönül adami Yunus Emre ve Nizami Gencevi anisina tertip edilen etkinligi Antalyalilarla bulusturmaktan büyük mutluluk duyduklarini ifade etti.

TÜRKSOY'un çalismalarina destek verdiklerini dile getiren Arslan, "Ortak kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, degisik Türk cografyalari arasinda köprüler kurmak amaciyla elimizden geleni yapiyoruz." dedi.

???????Konseri, Kirgizistan'in Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev'in de aralarinda bulundugu çok sayida davetli dinledi.
Kaynak: AA