Misir, 2022'De Iklim Degisikligi Konferansi'na Ev Sahipligi Yapmak Istiyor

Cumhurbaskani esSisi: 'Iklim krizinin sorumlusu olmamasina ragmen Afrika kitasi bu olgunun en olumsuz sonuçlariyla ekonomik, sosyal, güvenlik ve siyasi etkileriyle karsi karsiyadir'.

Misir, gelecek yil düzenlenecek Iklim Degisikligi Konferansi'na ev sahipligi yapmayi talep etti.

Iskoçya'nin Glasgow kentinde düzenlenen Birlesmis Milletler (BM) Iklim Degisikligi Konferansi'nda (COP26) konusan Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin Konferansin baskani olan Britanya'yi destekledigini Afrika kitasi adina gelecek konferansa ev sahipligi yapmak istedigini söyledi.

Sisi, konusmasinda "Baskanligimiz süresince kitamizin halklari ve tüm dünya halklarinin çikarini gerçeklestirmek ve Paris Anlasmasi'nin hedeflerine ulasmak için uluslararasi iklim çalismalarinin güçlendirilmesine çalisacagiz" dedi.

Afrika'ya özel destek isteyen Sisi, "iklim krizinin sorumlusu olmamasina ragmen Afrika kitasi bu olgunun en olumsuz sonuçlariyla ekonomik, sosyal, güvenlik ve siyasi etkileriyle karsi karsiyadir." seklinde konustu.

"Gelismekte olan ülkelerin iklim degisikligi karsisinda taahhütlerini yerine getirmeleri, özellikle alacaklari finans desteginin miktarina baglidir." diyen Sisi, mevcut finansman ile gelismekte olan ülkelerin fiili ihtiyaçlari arasinda bosluktan endise duyduklarini, gelismis ülkelerin iklim finansmani için yillik 100 milyar dolar saglama taahhütlerini yerine getirmeleri gerektigini kaydetti.
Kaynak: AA