Israilli Bakan Tekerlekli Sandalyeye Uygun Araç Saglanmadigi Için Iklim Degisikligi Konferansi'na Katilamadi

Israil Enerji Bakani Karine Elharrar, toplantinin yapildigi alana ulasim için sunulan araçlarin tekerlekli sandalyeli kisilere uygun olmamasi nedeniyle Iskoçya'daki Birlesmis Milletler (BM) Iklim Degisikligi Konferansi'na istirak edemedi.

Enerji Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, konferansi düzenleyen yetkililerin yaklasik 2 saat boyunca, tekerlekli sandalyeye mahkum Elharrar'in geldigi araçla toplantinin yapildigi alana gitmesine izin vermedigi belirtildi.

Yetkililerin Elharrar'a ulasim için baska bir araç önerdigi ancak bu aracin da tekerlekli sandalye kullanan kisilere uygun olmadigi ifade edildi.

Bunun üzerine kas distrofisi olan Elharrar'in kaldigi otele geri döndügü kaydedildi.

Israilli Bakan Elharrar, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, zirveyi organize eden BM'ye tepki göstererek, "2021'de engelliler için erisilebilirligi tesvik eden BM'nin kendi etkinliklerinde erisilebilirlik konusunda endiselenmemesi üzücü." ifadesini kullandi.

Öte yandan Israil Basbakanlik Basin Ofisinden yapilan açiklamada, Iklim Degisikligi Konferansi'na katilan Basbakan Naftali Bennett'in olayi duyduktan sonra Elharrar'i telefonla arayarak bunun kabul edilmez oldugunu dile getirdigi aktarildi.

Bennett'in sali günkü toplantiya giderken Elharrar'in aracinin da kendi konvoyuna dahil edilmesi talimatini verdigi kaydedildi.

Kaynak: AA