Cezayir, 'Paris'te Libya'nin 'Kilit Rol Üstlenmesi Gerektigini' Belirtti

Cezayir, 12 Kasim'da düzenlenecek Paris Konferansi'nda Libya'nin "kilit bir rol üstlenmesi gerektigini" bildirdi.

Cezayir Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Cezayir'in Kurtulus Devrimi adi verilen bagimsizlik mücadelesinin 67. yil dönümü vesilesiyle Cezayir, Libya ve Tunus Disisleri Bakanlarinin görüstügü aktarildi.

Açiklamada, Cezayir Disisleri Bakani Ramtan Lamamra'nin Libya Disisleri Bakani Necla el-Mengus ve Tunus Disisleri Bakani Osman el-Cerendi ile Cezayir'in baskentinde bir araya geldikleri belirtildi.

Üç bakanin basta Paris Konferansi olmak üzere Libya ile ilgili toplantilara iliskin görüs alisverisinde bulundugu ifade edilen açiklamada, Trablus yönetimine önceki toplantilarda gereken önemin verilmedigi kaydedildi.

Açiklamada, 12 Kasim'da düzenlenecek Paris Konferansinda "Libya Devletinin, bu konferansta ana aktör olarak kilit bir rol üstlenmesi gerektigi" vurgulandi.

Fransa Disisleri Bakani Jean-Yves Le Drian, düzenledigi basin toplantisinda, ülkesinin seçimlerden önce 12 Kasim'da Libya konulu uluslararasi konferansa ev sahipligi yapacagini açiklamisti.

Libya'daki 5+5 Ortak Askeri Komitesi 8 Ekim'de Cenevre'deki oturumun ardindan, yabanci savasçilar ve parali askerlerin ülkeden çikarilmasi konusunun asamali olarak çözülmesi yönünde karara varmisti.

Ülkede çesitli kurumlar arasinda seçim kanununa dair bazi anlasmazliklarla birlikte seçimlerin 24 Aralik 2021'de yapilmasi bekleniyor.

Kaynak: AA