Sanghay'daki Disneyland Parkinda Yaklasik 34 Bin Kisi Karantinaya Alindi

Çin’in Sanghay kentinde yer alan Disneyland tema parkinda dün bir korona virüs (Covid-19) vakasi tespit edilmesi üzerine parki ziyaret eden 34 bin kisi karantinaya alindi. Parka giris ve çikislar kapatilirken, karantinaya alinan ziyaretçilere havai fisek gösterisi altinda Covid-19 testi yapildi.

Sanghay'daki Disneyland Parkinda Yaklasik 34 Bin Kisi Karantinaya Alindi
Çin’in Sanghay kentinde yer alan Disneyland tema parkini ziyaret eden bir kiside dün korona virüs tespit edilmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Disneyland tema parkini ziyaret ettikten sonra Çin’in Hangzhou kentine dönen kisinin Covid-19 test sonucunun pozitif çikmasi üzerine dün saglik yetkilileri ve polis ekipleri tema parkina sevk edilerek, parki ziyaret eden yaklasik 34 bin ziyaretçiyi Covid-19 hizli testleri yapilana kadar tema parkinda karantinaya aldi. Karantinaya alinan ziyaretçilere havai fisek gösterisi altinda test yapildi. Disneyland’a giris ve çikislari kapatan yetkililer, parka girmek isteyen yeni ziyaretçileri geri çevirdi. Yetkililer ayrica parki kente baglayan metro hattini da kapatarak, ziyaretçileri ve çalisanlari zorunlu karantina için evlerine götürmek adina tema parkina 200’den fazla otobüs sevk etti.

Çin’de Covid-19 ile mücadele yönergeleri kapsaminda ziyaretçilerin ve park çalisanlarinin bugün ikinci bir Covid-19 testi yaptirmalari istendi. Yetkililer, geçtigimiz cumartesi ve pazar günleri parki ziyaret edenlerin en az 2 gün evde kalmalari ve önümüzdeki 12 gün boyunca saglik durumlarina dikkat etmeleri için de yönergeler yayinladi.

Çinli insaat sirketi Shanghai Shendi ve Walt Disney Company’nin ortak sahibi oldugu Disneyland tema parki ise en az sali gününe kadar kapali kalacak. Disney tarafindan yapilan açiklamada, "Çalismaya devam etmek için onaylanmis bir tarihimiz olur olmaz misafirleri bilgilendirecegiz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA